„Sugrįžome į rotušę po metų, kad ne tik vėl primintumėme, jog pasaulyje egzistuoja gėris, bet ir juo pasidalintumėme“, – teigė Lietuvos skautijos kontrolės komisijos narė Edita Andrijauskienė.

„Džiugu, kad graži iniciatyva tapo gražia tradicija, – sakė meras V. Grubliauskas. – Tikiu, kad ši Betliejaus taikos ugnelė, kaip geroji, šviesioji žinia iš rotušės pasklis po visą miestą, pasieks kiekvieno
klaipėdiečio širdį bei įkvėps ir suvienys visus mus geriems darbams.“

Per skirtingas pasaulio šalis Betliejaus taikos ugnis keliauja nuo 1986 metų, o jos kibirkštys sužėri žmonių namuose, miestų bendruomenėse, bažnyčiose, ligoninėse, prieglaudose, nakvynės namuose, kalėjimuose, universitetuose, valdžios institucijose.

Betliejaus taikos ugnies akcija Lietuvoje vyksta jau daugiau nei dešimtmetį. Iki pat Šv. Kalėdų visus šalies gyventojus įžiebti žvakeles, simbolizuojančias ramybę ir susitaikymą su savimi bei aplinkiniais, kviečia skirtingos skautų organizacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją