Juos išklausyti, bendrauti atvirai, bet mandagiai ir, svarbiausia, gerbti ne tik vadovą, bet ir kolegas. Kuriant sėkmingus darbo santykius būtina stengtis pažinti žmogų ne tik kaip darbuotoją ar vadovą, bet ir kaip asmenybę.

Mokėti išklausyti kitą žmogų yra vienas svarbiausių gero bendravimo bruožų. Atidaus klausytojo įspūdžiui sukurti psichologai pataria kartais pakartoti pašnekovo teiginius, o į klausimus atsakyti be ilgesnių tylos pauzių. Darbo aplinkoje visiems darbuotojams turėtų būti suteikiama galimybė laisvai sakyti pastabas ar idėjas, susijusias profesiniais aspektais.

Atviras bendravimas, gebėjimas laisvai reikšti savo mintis, išklausyti kitą ir leistis į kompromisus yra darbo kolektyvo formavimo pagrindas, kuris nustato ir darbo santykių moralės bei etikos normas. Puoselėjant santykius su bendradarbiais ne tik kuriama teigiama darbo atmosfera, bet ir suteikiama tam tikra pagalba bei palaikymas.

Savanoriškai dalyvaudami kompanijos šventėse, išvykose, mokymuose ar seminaruose bendradarbiai gauna galimybę pažvelgti į kolegas iš kitokios perspektyvos. Psichologai ir konsultuojamojo ugdymo specialistai pataria per pietus bendradarbiams kalbėti apie kasdienius dalykus, naujas patirtis, svarbius gyvenimo įvykius, bet ne darbą.

Kasdien skirdami bent pusę valandos asmeninėms temoms, žmonės greičiau pažįsta vieni kitus, perpranta kai kuriuos kito asmens būdo bei charakterio bruožus ir ilgainiui pradeda adekvačiai vertinti to žmogaus gebėjimus, požiūrį, galiausiai emocionalumą. Tokie bendravimo įgūdžiai gali būti prilyginami draugystei su vaikais, sutinkamais žaidimų aikštelėje, nes tai visada teikia daugiau malonumo negu bendravimas su mokytojos paskirtu suolo draugu.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)