Klausimas.
Norėčiau sužinoti, kokios šiuo metu mados verslo pasaulyje? Ypač mane domina, kaip turėtų rengtis šiuolaikinė administratorė? Kaip reikėtų suderinti individualų skonį (man pvz. patinka ryškios spalvos) ir verslo etiketą, kur dalykiškumas - tai tamsios, pastelinės, neryškios spalvos. Visa ši informacija man reikalinga, nes konsultuoju administratores įvairiais klausimais, dažnai kyla klausimas apie apsirengimą.

Atsakymas. Etiketinės mados pati neseku, tačiau galim pagalvoti, ką daryti su tomis ryškiomis spalvomis, jeigu jų norisi, o etiketas kaip ir neleidžia. Ryškios spalvos tuomet, mano manymu, galėtų atsirasti kaip detalės. Jeigu nešiojamas kostiumėlis, dėvėkite ryškią palaidinę – po švarkeliu jos matysis labai nedaug. Galite nešioti ryškesnius papuošalus arba pasipuošti ryškia sage, užsirišti ryškesnę skarelę ar šalikėlį. Manau, jeigu ryškios spalvos patinka ir tinka, naudokite jas. Žinoma, nesiūlau ryškiai lakuotis nagų ar dažytis lūpų.

Klausimas. Norėjau paklausti apie sukneles. Kokią pasiūlytumėt išleistuvėms? Kokios spalvos, ilgis, modelis bei aksesuarai madingi ir tiktų šiai progai?

Atsakymas. Jau ne vieną sezoną madoje daugelio stilių mišinys, taigi būtų labai sunku pasakyti, kas dabar madinga, o kas ne. Madinga beveik viskas, klausimas kitas – kokį stilių pasirinksite. Renkantis romantinį stilių ilgis gali būti įvairus – mini, sulig keliais ar žemiau jų. Klasikiniam stiliui būdingas ilgis yra irgi sulig keliais. Jeigu jums patinka kantri stilius – tai gali būti labai ilgas sijonas ar suknelė. Taigi vyrauja kažkokie stiliai, iš kurių jums reiktų išsirinkti tą, kuris jums priimtinas. Labai gerai, kad į madą atėjo moteriška stilistika – kas labai aktualu renkantis suknelę vakarui ar, jūsų atveju, išleistuvėms. Gražu, kad romantiškame stiliuje atsirado 5-ojo ir 6-ojo dešimtmečių įtaka - labai platūs sijonai, labai plati ir išreikšta jų apačia. Taigi galima pasiimti senus mamos foto albumus ir tiesiog pasižiūrėti – galite netikėtai surasti idėją savo išleistuvių suknelei.

Kalbant apie aksesuarus iškilmingam vakarui – rožės, gėlės jau truputį pabodę ir atgyvenę aksesuarai. Šį sezoną labai akcentuojami kaspinėliai – kaip dekoratyvios ar net ir funkcionalios detalės. Perliniai karoliai galbūt labiau tiktų vyresnio amžiaus moteriai, tačiau viskas galų gale priklauso nuo stiliaus. Kalbant apie natūralius papuošalus, tai galėtų būti mėgstami akmenys arba kaulas – viskas priklauso nuo skonio. Ir iš viso, manau, kad labiau reiktų pasitikėti savo skoniu bei tuo, kas tau tinka ir patinka ir tuo vadovaujantis nuspręsti. Aš visuomet vadovaujuosi tokiu credo.

Dar viena puiki detalė yra diržai – sujuosiami per liemenį ar klubus – nors jau nebe pirmą sezoną, tačiau gali būti puikus rūbo akcentas.

Klausimas. Mielieji dizaineriai, prisiminkite, kad Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, gyvena ne tik ilgakojės adatytės, kaip galima būtų pavadinti mergytes be klubų ir užpakaliukų, bet ir moteriškės per 40 m., gimdžiusios vaikus. Mes nepatrauklios dizaineriams, bet šiaip ar taip turime kai ką vilkėti. Net žado netenki, kai 5 parduotuvės gali pasiūlyti drabužėlių tik paauglėms arba jau visiškoms distrofikėms. Yra parduotuvė milžinams, bet aš ne milžinė- esu 168 cm. ūgio, sveriu 72 kg ir tokioj parduotuvėj man tinkamų prekių nėra. Manau, kad į tokį vargą yra įkritusi ne viena moteriškė, jeigu jinai turi klubus ir krūtinę, kitaip sakant, yra moteriškos figūros. Vargas!

Atsakymas. Pripažįstu, kad Lietuvoje yra tokia problema. Pilnesnėms moterims darbužių pasirinkimo tikrai nėra. Mano manymu, jeigu 40-metė nori atrodyti jaunatviškiau, kasdieninės aprangos garderobe turi atsirasti džinsai, patogi sportinio stiliaus avalynė, džemperis, palaidinė, megztukas… Klasikinį stilių taip pat galima derinti su džinsais – sakykime, pasisiūdinti dailų madingą velvetinį ar tvido švarkelį ir derinti jį prie džinsų. Dar viena gudrybė – sluoksniškumas, kuris paslepia pilnumą. Tai reiškia, kad ant palaidinukės dėvimi marškinėliai, ant jų – liemenė, derinami įvairūs ilgiai. Tačiau svarbiausia, ką reikia atsiminti – kiekviena figūra turi ne tik trūkumus, bet ir privalumus. Suraskite savyje tą dalį, kurią norėtumėte ir galėtumėte akcentuoti. Gal turite gražią krūtinę – pabrėžkite ją gražia iškirpte. Jeigu turite stambesnes kojas, bet liekną liemenį – paryškinkite jį. Jeigu nėra liemens, bet turite dailias kojas – parodykite jas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją