Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria, kaip sukurti šventinę nuotaiką, jei žiemos šventes planuojate sutikti vieni.

1. Vykite šalin neigiamas mintis. Net ir tie, kurie šventes sutinka su šeima ir draugais, kartais jaučiasi vieniši. Kai kurie žmonės nesimėgauja šventėmis, nes paprasčiausiai per daug susikoncentruoja į savo jausmus. Tai, kaip jausitės per šventes, priklausi tik nuo jūsų. Jei šį ypatingą laikotarpį praleisite savęs gailėdamiesi, veltui gaišite laiką. Galvokite tik apie teigiamus dalykus ir prisiminkite tikrąją švenčių prasmę.

2. Papuoškite namus. Tie, kas šventes sutinka vieni, dažniausiai nesivargina galvoti apie kalėdines dekoracijas ir dažnai net nepuošia Kalėdų eglutės, nes neturi su kuo tuo pasidalinti. Tačiau jei per Kalėdas planuojate likti vieni, dar nereiškia, kad jūsų namai neturi būti šventiškai papuošti. Tikrai verta pagalvoti apie šventinį namų interjerą, kuris sukurtų ypatingą nuotaiką. Dar daugiau – padarykite dekoracijas patys. Pamatysite, kaip puikiai praleisite laiką.

3. Nepamirškite kalėdinės muzikos. Dar prieš šventes įsitikinkite, kad jūsų fonotekoje netrūksta šventinės muzikos. Per Kalėdas klausykitės tik šiai progai muzikos, kuri sukurs nuostabią nuotaiką. Atminkite, kad turite vieną privalumą – galite kartu dainuoti taip garsiai, kaip tik jums norisi, ir nesibaiminti, kad traukiate pro šalį. Beje, nepamirškite ir kalėdinių filmų – tai puikus būdas praleisti vakarą!

4. Išsiųskite kalėdinius sveikinimus. Išsiųskite kalėdinius sveikinimus telefonu ar elektroniniu paštu visiems, kuriuos pažįstate – net bendradarbei, kurios nelabai mėgstate. Pasveikinkite visus, ką tik galite, net lauke sutiktą paštininkę. Tokiu būdu šventine nuotaika pasidalinsite su kitais. Be to, atgal gauti sveikinimai tikrai suteiks jums daug džiugių akimirkų.

5. Nupirkite sau Kalėdų dovaną. O kodėl gi neturėtumėte to daryti? Būtinai nupirkite sau kalėdinę dovaną! Per šventes daugelis žmonių dovanų gauna tai, ko jiems visai nereikia, arba tai, kas jiems nepatinka. Pavyzdžiui, nereikalingą suvenyrą ar nepatinkantį megztinį, kuris vėliau metų metais dūla spintoje. Tačiau jei pirksite dovaną sau, galėsite išsirinkti tai, ko iš tiesų norite. Argi tai ne puiku? Patikėkite, jūs tikrai nusipelnėte save palepinti.

6. Pagaminkite ką nors skanaus. Tai, kad esate vieni per šventes, dar nereiškia, kad turėtumėte likti be šventinės vakarienės. Pagaminkite ką nors, ką labiausiai mėgstate. Nebijokite eksperimentuoti – juk tai tiesiog smagu. Na, o jei nemėgstate gaminti, tiesiog užsisakykite maisto į namus. Nepamirškite savo mėgstamiausio deserto!

7. Nepraleiskite kalėdinių renginių. Šventiniu laikotarpiu kalėdinių renginių mieste dažniausiai netrūksta. Stenkitės sudalyvauti visur, kur tik įmanoma. Kuo daugiau laiko praleisite tarp žmonių, tuo mažiau bus laiko galvoti apie vienatvę. Be to, tik dalyvaudami viešuose renginiuose pastebėsite, kad yra daugybė žmonių, kurie šventes sutinka vieni. Kas žino, gal su kuo nors susipažinsite.