Ingredientai
Avižiniai dribsniai
400
g
Vanduo
1.5
l
Juoda duona natūralaus raugo
1
riekelė
Cukrus
0.5
stiklinės
Medus
100
g
Spanguolės
1
stiklinė
Druska
žiupsnelis
Porcijos: 6
Tai vienas seniausių Kūčių tradicinių patiekalų, menkai prisimenamas šiais laikais.
Gaminimo eiga
1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos ir palikite parai rūgti. Tada duonos riekę išimkite, o dribsnius nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite, o nuo avižų likusį skystimą pasaldinkite, įberkite druskos. Užvirinkite jį ir maišykite, kol kisielius taps tirštas.
2. Išvirusį kisielių supilstykite į indelius ir palikite atvėsti, paskui statykite į šaldytuvą. Tuo metu spanguoles ir medų elektriniu trintuvu sutrinkite iki tyrės konsistencijos. Sustingusį kisielių atsargiai išverskite į lėkštes, apšlakstykite spanguolių užpilu, puoškite uogomis.
Skanaus!
Atsiliepimai