Ingredientai

Vanduo 1.5 l
Cukrus 0.5 stiklinės
Medus 100 g
Spanguolės 1 stiklinė
Druska žiupsnelis
Porcijos: 6
Tai vienas seniausių Kūčių tradicinių patiekalų, menkai prisimenamas šiais laikais.

Gaminimo eiga

1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos ir palikite parai rūgti. Tada duonos riekę išimkite, o dribsnius nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite, o nuo avižų likusį skystimą pasaldinkite, įberkite druskos. Užvirinkite jį ir maišykite, kol kisielius taps tirštas.

2. Išvirusį kisielių supilstykite į indelius ir palikite atvėsti, paskui statykite į šaldytuvą. Tuo metu spanguoles ir medų elektriniu trintuvu sutrinkite iki tyrės konsistencijos. Sustingusį kisielių atsargiai išverskite į lėkštes, apšlakstykite spanguolių užpilu, puoškite uogomis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai