Todėl S. Urbanavičius V. Grubliauskui už nuopelnus antikorupcinėje veikloje įteikė specialų ženklą.

„Mes labai džiaugiamės, jog Klaipėdoje jau kelerius metus solidžiai minima Antikorupcijos diena. Be to, uostamiesčio savivaldybė turi ir kitų gerų pavyzdžių, kaip kovoti su korupcija“, - pabrėžė S. Urbanavičius.

Vienas tokių pavyzdžių – viešųjų pirkimų gairės. Šį dokumentą ketvirtadienį turėtų patvirtinti miesto taryba. Jame numatyta, kaip viešuosius pirkimus, kurie yra sudėtingas procesas, organizuoti kuo viešiau ir skaidriau.

„Iš pradžių gims dokumentas, o paskui jį reikės įgyvendinti. Tada ir paaiškės, ar mums pavyks viešųjų pirkimų sritį, kurioje labiausiai pasireiškia korupcija, padaryti skaidresne. Tikrai priariu STT vadui, jog pagrindinis vaistas nuo korupcijos yra viešumas. Todėl ir gimsta šis dokumentas“, - teigė V. Grubliauskas.

Klaipėdos savivaldybė Lietuvoje bus pirmoji, kuri pasitvirtins tokį dokumentą. Tikimasi, kad ateityje tokiu keliu žengs ir kitos šalies savivaldybės.

„Mes nesakome, jog korupcijos visiškai pavyks išvengti. Tokių atvejų buvo ir bus. Tačiau Klaipėda rodo pavyzdį, kaip reikia kurti dokumentus, kurie apsunkintų gyvenimą norintiems nusikalsti. Mūsų siekis – ne bylų skaičius. Mes siekiame, jog korupcijos apraiškų mažėtų, o tam ir padeda prevencija“, – kalbėjo S. Urbanavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)