Terminas pratęstas vadovaujantis Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro gruodžio 8 d. įsakymu. Kodėl pasirinkta būtent lapkričio 14 d.? Būtent tą dieną įsigaliojo vairuotojams aktualus pakeitimas – nustatytas ilgesnis – 180 dienų – terminas, per kurį privaloma pašalinti priežastis, dėl kurių buvo sustabdytas leidimas transporto priemonei dalyvauti viešajame eisme (anksčiau galiojo 90 dienų terminas).

Taip pat nustatytas ilgesnis – iki 3 metų – laikotarpis, kuriam pats automobilio savininkas gali sustabdyti leidimą transporto priemonei dalyvauti viešajame eisme (anksčiau buvo nustatytas iki 1 metų laikotarpis). Šis terminas gali būti pratęstas vieniems metams.

Be to, „Regitrai“ nebereikia grąžinti išregistruotos transporto priemonės valstybinio registracijos numerio ženklų. Šie ženklai pripažįstami negaliojančiais, už jų panaudojimo teisėtumą atsako automobilio savininkas.

„Regitra“ informuoja, kad kilus klausimams dėl transporto priemonės registracijos, daugiau informacijos galima rasti prisijungus prie „Regitros“ el. paslaugų portalo, svetainėje regitra.lt („Paieška transporto priemonių registre”) arba paskambinus bendruoju informacijos telefonu 8 700 55 151. Paskambinus prašoma nurodyti transporto priemonės registracijos ir registracijos liudijimo numerius.

Supaprastino tvarką

Praėjusią savaitę „Regitra“ paskelbė ir apie dar vieną pakeitimą – grąžinti į viešąjį eismą išregistruotus automobilius dabar yra paprasčiau ir patogiau. Tų mašinų, kurios iki lapkričio 14 d. buvo išregistruotos, savininkams sutvarkius formalumus, registracija atkuriama savaime. Tad nuo šiol kreiptis į „Regitrą“ dėl registracijos grąžinimo nereikia.

Į viešąjį eismą automobiliai gali būti grąžinami atlikus privalomąją techninę apžiūrą ir apdraudus privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Sezoninių transporto priemonių valdytojams nebūtina tuo rūpintis jau dabar, nes sprendimas dėl registracijos atkūrimo galės būti priimamas iki 2015 m. gegužės mėn. 12 d. (imtinai), per 180 dienų nuo įstatymo įsigaliojimo.

Automatiškai registracija bus grąžinama tik tuo atveju, jei nepasikeitę išregistruotos transporto priemonės valdytojas arba kiti registruojami duomenys. Jei išregistruotą transporto priemonę jau įsigijo kitas asmuo ar pasikeitė daugiau registracijos duomenų, tuomet dėl registracijos reikės kreiptis į „Regitrą“.

Išregistravo 820 tūkst. automobilių

DELFI primena, kad spalį paskelbta, jog dėl liepos 1-ąją priimto Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatytų reikalavimų, Lietuvoje buvo automatiškai išregistruota beveik 820 tūkst. transporto priemonių, todėl lengvųjų automobilių skaičius sumažėjo iki maždaug 1,2 mln.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)