Tešlai jums reikės:

500 g miltų,

40 g cukraus,

1 pak. vanilinio cukraus,

tarkuota citrinos žievelė,

žiupsnelis kardamono,

20 g mielių,

200 ml šilto pieno,

2 kiaušiniai,

1 kiaušinio trynys,

100 g grietinėlės sviesto.

Įdarui:

200 g abrikosų ar kitokio džemo.

Kepimui:

1 l aliejaus;

150 g cukraus pudros apibarstymui.

1. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir kardamoną. Mieles ištirpinkite šiltame piene ir supilkite į miltus. Kartu sudėkite kiaušinius, trynį ir ištirpintą sviestą. Užminkykite tešlą ir pastatykite šiltai pusvalandžiui – valandai.

2. Dar kartą perminkykite jau pakilusią tešlą ir iškočiokite ją 5 mm storio sluoksniu. Pažymėkite vienoje lakšto pusėje 6 cm diametro apskritimus (galite tai padaryti stikline). Padėkite ant kiekvieno maždaug po arbatinį šaukštelį abrikosų džemo. Uždenkite kita tešlos puse ir ta pačia stiklinaite išpjaukite apskritimus (stebėkite, kad džemas liktų viduryje apskritimo). Kruopščiai užspauskite kraštus. Paruoštas spurgas padėkite ant pašildytos ir išklotos kepimo popieriumi skardos ir palikite 15 min, kad pakiltų.

3. Tuo tarpu puode įkaitinkite aliejų. Spurgeles virkite iš abiejų pusių 5 minutes, kol jos įgaus auksinį gražų atspalvį. Išvirusias išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir sudėkite ant popieriaus, kad aliejus nubėgtų ir susigertų. Tuomet apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Patarimas

Spurgas užpildyti džemu galima ir jas jau išvirus. Džemą pakaitinkite, pertrinkite per sietelį ir sukrėskite į konditerinį švirkštą. Tuomet džemą sušvirkškite į išvirtos spurgos vidų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją