Kad nedarytume tokių klaidų, pateikiame „Artmanija dovanos“ vadovės Gintarės Drungilienės patarimus, kaip rinktis kalėdines dovanas, kad jos džiugintų.

· Geriau naminiai keksiukai, nei dovanų čekis.

Dovanų čekis - gal ir patogi dovana, bet visiškai „valdiška“. Kiek į ją galima įdėti širdies? Juk ne viskas pamatuojama pinigų suma.

· Nereikia baimintis, kad besikeičiančių dovanoms išleistas pinigų skaičius skirsis.

Šito nenumatysite ir nenuspėsite niekada. Kiekvienas dovanas perka pagal savo išgales ir nebūtinai brangesnė dovana yra ta, kuri kainavo daugiau. Juk patys suprantate...

· Blogai, jei neįdėta nei lašelio minties „aš galvojau apie tave“.

Tą ir norėjome pasakyti. Prabėgomis paskutinę minutę nupirktas šampūnas prekybos centre - labai prasta idėja. Jau geriau iškepkite sausainių.

· Stilinga dovana, o supakuota į „kinišką“ maišiuką.

Nors sakoma, kad svarbu turinys, ne forma, dovanos išvaizda mums padaro pirmą ir tikrai didelį įspūdį. Nepatingėkite ją supakuoti savaip. Idėjų galite rasti internete, savo galvoje ir netgi savo spintoje.

· Kartais surastas ir įrašytas, kažkada apkalbėtas norimas pamatyti filmas - daug geriau nei dar vienas puodelis.

Kai renkame dovaną, vertėtų pagalvoti apie žmogų. Prisiminti: koks jis, ką mėgsta, kokie jo pomėgiai. Jei tai brangus jums žmogus, tikrai surasite tai, kas jam patinka. O jei ne - kam iš viso dovanoti?

· Dovana - laikas drauge - kartais geriau nei išsvajotas virtuvinis kombainas.

Ypač tinka tiems, kurie „neturi laiko“, bet turi pinigų. Kad jų turite, veikiausiai visi jau ir taip žino ir brangia dovana jų nenustebinsite. O tai, kad skirsite savo laiko, parodys, kokie jie svarbūs.

· Blogai pirkti dovaną, kuri man pačiam nepatinka.

Nors visų žmonių skoniai skiriasi, renkant dovaną reiktų, kad ji patiktų ir jums pačiam. Tada bus didesnė tikimybė, kad nenupirksite „bet ko“.

· Dovana turi būti tokia, kad tau „nekraujuotų“ piniginė ir nudžiugintų tą, kuris ją gaus.

Dovanodami dovanas „iš paskutiniųjų“ jaučiamės duodantys labai daug ir to paties tikimės iš kitų. Tačiau ne visi linkę nusivilkti paskutinius marškinius, o to ir nereikia. Pernelyg brangios dovanos įpareigoja.

· Nereiktų pirkti „raudonos“, jei nežinai ar tam žmogui ta spalva graži.

Jeigu norite padaryti įspūdį ir padovanoti ką nors labai ryškaus, pasidomėkite, ar žmogui ta spalva patinka. Juk nenorite, kad dovana dūlėtų spintoje.

· Perkant dovaną nereiktų orientuotis į daiktą ir jo vertę, svarbiau orientuotis į emociją.

Todėl pasukite galvą, kuo galėtumėte nustebinti ir maloniai priblokšti. Ne pinigais, žinoma.

· Geras pasirinkimas – rinkti dovaną visai šeimai, o ne kiekvienam jos nariui.

Jeigu keliaujate pas draugus, kurie turi vaikų, bet nežinote jų poreikių, geriau padovanokite bendrą dovaną, kuri patiktų visiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)