Lietuvą veda ir svečiai iš Vakarų, kurie atvyksta daryti verslo su mumis, moko mus gyventi taip, kaip gyvena jie – draugiškai, reikliai, darbščiai, turtingai.

Svečiai iš Rytų, tiesa, atvažiuoja paragauti nors dalelės to, ko neturėjo ir neturės. Jie irgi kartais užsuka į mūsų senamiestį, tik kitu tikslu. Jie nori nusipirkti, pamatyti, pajusti nors truputį mūsų gyvenimo būdo, nes žino, kad tai geriau, nei turi jie.

Šiame kontekste labai juokingai atrodo tie senstelėję tarybiniai mūsų bradauskai ar už kelis nuvertėjusius rublius nupirkti propagandistai, aiškinantys, kad mes galime apsispręsti dėl savo valstybės kelio, dėl vertybių, kurios mums svarbios ir kad mums reiktų klausytis jų „teisibės“, nes štai mes net nesuprantame, kokia Rusija yra faina ir kaip mums artima viskas, kas rusiška. Kaip negalime neigti istorijos ir kaip mes visada buvome mylimi ir artimi Rusijai. Kaip putleris yra teisingas, jo nepalaikantys yra fašistai ir kaip mums reikia klausyti to, ką jie sako, nes mums plauna smegenis žiniasklaida ir mes esame suklaidinti. 

Tai aš norėčiau aiškiai pasisakyti, kad tai jūs, vargani vatnikai, esate suklaidinti ir aš tuoj paaiškinsiu, kaip pas mus viskas moderniojoje Lietuvoje vyksta ir vyks, ir kaip geriausieji iš mūsų yra suplanavę mums ateitį.

Mes esame Vakarų civilizacijos valstybė. Patyrę okupacijas, prievartą, baudžiavą, kankinimus ir visą kitą žmogiškąjį grožį. Mes manome, kad Vakaruose to mažiau, o laisvės daugiau. Bandyti įrodyti, kad Rusija yra laisva vieta yra tolygu bandymui įrodyti, kad lauko išvietės duobėje galima rasti deimantų ir šiaip visai ten nesmirda, o kvepia. Mes savo kailiu patyrėme ta jūsų laisvę, turėkitės ją sau. Šita dalis aiški? Puiku, važiuojame toliau.

Mūsų kultūra yra vakarietiška, mes remiamės demokratija, laisva rinka, pozityviu mąstymu, dominavimu pasaulyje. Esame galingiausio karinio aljanso nariai, vieno galingiausių ekonominių vienetų sudėtyje. Galite nepasakoti, kaip pas jus geriau, nes pas jus yra keleriopai blogiau. Kai jūsų gamybos automobiliais žavėsis visas pasaulis, o mes maigysime jūsų išvystytus išmaniuosius įrenginius, tada galėsite cyptelt. O kol kas jūs vos ne vos sugebat išgauti šiek tiek dujų ar naftos ir pagaminti mažą, nepatogų džipuką bei automatą. Supratote mintį?

Mūsų namai yra švarūs ir mes tikime asmenine atsakomybe bei bendruomeniškumu, kai to reikia, mes siekiame gerovės individualiai, aktyviai dalyvaujame pilietinėje veikloje, suprantame savo santvarkos privalumus ir trūkumus. Valdžias turime tokias, kokių norime ir kokias išsirenkame. Aiškinti, kad su neūžauga karaliuku visiems geriau yra tiesiog beprasmis oro virpinimas. Jūs tiesiog neturite jokio pagrindo mums apie tai aiškinti – jūs šiuose reikaluose esate tiesiog nuliai.

Mes jums nieko neskolingi, neturime su jumis nieko bendra, iš jūsų nieko nereikia, nebent to, ką mums galite pigiau parduoti arba iš mūsų brangiau nupirkti, bet ir tai darysime mūsų sąlygomis ir tik tiek, kiek mes to norėsime.

Mūsų leftistiniai hipiai yra įrodymas to, kad esame laisvi, tačiau nereiškia, kad pakenčiame jūsų melą ar ramiai stebėsime, kaip jūs naudojatės mūsų žodžio laisve. Tai toli gražu nereiškia, kad jums simpatizuojame. Tiesa ta, kad jūs simpatizuojate mums, o supratę, kad gyvenate duobėje, remiatės savo trijų metų vaiko pavydu ir per papuvusius dantis košiate apie tai, kokie mes fašistai ir kaip mes jus engiame.

Niekas jūsų neengia. Mes tiesiog giname savo gyvenimo būdą ir jūs puikiai žinote, koks jis teisingas ir siektinas ir kokie mes pajėgūs tai daryti. Jei jo ginti nereikėtų, mes tiesiog jus ignoruotumėme ir tiek. Naujoje, Nepriklausomoje Lietuvoje ir naujoje, jaunoje kartoje nėra vietos rusiškam budulizmui. Jūs vis mažiau mūsų gatvėse matysite tai, kas jums primena Rusiją. Ilgainiui visa, kas rusiška, dings, kaip dingsta visi žmogui žalingi ar primesti įpročiai. Kaip pamirštame nemylimo, degtine atsiduodančio dėdės girtus skandalus prie Kūčių stalo, jam pasimirus.

Todėl galite tęsti savo cypavimus, tačiau įsikalkite giliai į savo galveles: Lietuva, Baltijos šalys, Europa jums yra prarasta svajonė, kuri niekada neišsipildys, ir į kurią būsite priversti lygiuotis, jei norėsite nors trumpam pajusti mūsų puikų gyvenimą.

P.S. Išsiverskite, prašau, šį straipsnį, į kvadratines raides savo suklaidintiems kolegoms perskaityti – sutaupysime energijos bei laiko.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!