Viena gera moteris mažylių pagailėjo ir juos priglaudė namuose, kol ras kažkokią išeitį. Po kelių savaičių kačiukų kailyje atsirado nuplikimų, išlindo bjaurus grybelis (mikrosporija). Teko kačiukus talpinti į stacionarą. O kam gi reikalingi grybinukai? Vėl ilgas, brangus gydymas, kačiukai praranda socializavimo galimybes, nepatiria gražios, laimingos vaikystės.

Deja, nėra kitos išeities, nes rasti globėją, kuris pasiryžtų priglausti ir gydyti tokius ligoniukus, prilygsta stebuklui. Puikiai žinome, jog „grybinukų“ gydymas klinikoje yra tarsi dar viena „kilpa ant kaklo“. Viskas paprastai užtrunka bent mėnesį, dažnai ir ilgiau (priklauso nuo gyvūno imuniteto), bet ką daryti? Mikrosporija tikrai ne mirtina liga, gyvūnai pasveiksta ir toliau laimingai gyvena, apie eutanaziją negali būti net kalbos.

Šiandien Flufis ir Fankis gydomi veterinarijos stacionare. Labai reikalinga parama kačiukų gydymui ir išlaikymui gydykloje. Kol kas nežinome, kokia tiksliai bus suma, ji kasdien tik auga (o tiesą sakant ir bijome ją išgirsti, jau dabar ji siekia 800 Lt).

Taip pat po gydymo bus reikalinga laikina globa iki padovanojimo. Į globą mažyliai keliautų tik visiškai pasveikę, tai patvirtinus gydytojams. Du broliukai nusipelnė bent jau sveikos, saugios paauglystės. Šiuo metu mažyliams apie 3 mėn. amžiaus. O galbūt norėsite kažkurį iš jų priglausti visam laikui? Skambinkite, rašykite jau dabar.

Flufis – minkštutis, mėlynai baltas ilgaplaukis. Labai dailaus snukučio, žibančių akučių. Kiek nedrąsus, bet žaismingas, smalsus. Užaugęs bus didžiulis ilgakasis, milžiniškais žandais ir ilgais ūsais. Katinėliui reikalingas bilietas į gražų gyvenimą, į naujus, namus, pas mylinčius šeimininkus į širdis.

Fankis – judrus, linksmas, žaismingas, smalsus, bet dar kiek nepatiklus katinėlis. Ruda nosytė puošia apvalų snukutį, rainos rusvos bangelės dailiai sudėliotos ant sniego baltumo kailiuko. Fankis augs gražus, stiprus, bet labai mielas ir prieraišus katinėlis. Tik padovanokite jam šansą pademonstruoti, kiek daug laimės ir džiaugsmo jis gali atnešti į Jūsų namus.

Katinėliai yra Tarandės gydykloje. Jei yra norinčių juos aplankyti, nupirkti jiems žaislų ar konservų, kviečiame susipažinti. Kačiukams labai reikia žmogaus dėmesio. Ačiū visiems už pagalba.

Broliukai, sveikit greičiau! Mūsų kontaktai – tel.nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.