„Visais laikais aprangos kodo laikytis reikėjo. Kartais galima jį laužyti, bet laužyti galima turint labai aiškų pasiteisinimą, kodėl taip darai. Jei esi įdomios profesijos atstovas, galbūt tada gali sulaužyti aprangos kodą“, - laidoje „Pasaulis pagal moteris“ kalbėjo A. Jablonskytė.

Pasak jos, galvojant apie aprangą, reikėtų paisyti aplinkos, kur einate. Aprangos kodą galima, anot stilistės, paįvairinti neįžeidžiant kitų. A. Jablonskytė taip pat pastebi, kad šiais laikais daug kas keičiasi.

„Prieš penkerius metus Niujorke, jei ateitumėte į prabangų restoraną su sportbačiais, jūsų tiesiog neįleistų. Dabar – tai gero tono ženklas ir sėdėsite prie geriausio stalelio“,- kalbėjo ji.

Visgi stilistė atkreipia dėmesį, kad tam tikros normos išlikti turėtų: džinsai, megztukai yra kasdieninė apranga, kurios, anot jos, teatre vilkėti nederėtų:

„Iš vienos pusės negali pykti ant tų žmonių, kurie ateina taip apsirengę – galbūt jie neturi lėšų prabangiems ar puošniems drabužiams. (...) Iš kitos pusės reikėtų išlaikyti tas tradicijas, paisyti gražios vietos ir aplinkos. Vėlgi tai priklauso nuo pačio spektaklio ir koncerto“, - sakė ji.

Naujametinį vakarą, pastebi stilistė, nori nenori reikės rasti suknią, bet nebūtinai ilgą.

„Mielos moterys, nepamirškite pasižiūrėti į veidrodį ir įsivertinti – ar jums labiau tinka trumpa, ar ilga suknelė. Labai svarbus dalykas yra drabužio audinys. Yra vakarinių audinių – aksomas, nėriniai – kurie yra puošnesni patys iš savęs. Ta suknelė gali būti ir kukli, paprasta, bet jei ji bus iš kokybiško, aukštesnės klasės audinio, ji iškart atitinka vakaro aprangos reikalavimus“, - kalbėjo A. Jablonskytė.

Nors stilistė pripažįsta, kad nenoras vilkėti to paties drabužio viešumoje antrą kartą yra tuštybė, ji pati teigia vis tiek taip daranti. Anot A. Jablonskytės, ji pasiteisina tuo, kad jai tą patį drabužį vilkėti neįdomu.
Visą laidos „Pasaulis pagal moteris“ įrašą klausykite čia.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!