Dar du žaidėjai diskvalifikuoti iki 2020-ų metų, šeši - iki 2018 metų pabaigos.

EFS prezidentas Aivaras Pochlakas sakė, jog sąjunga gavo beveik 20 žmonių liudijimus apie manipuliavimą rezultatais. Anot jo, tokio didelio tyrimo Estijos sporte anksčiau nėra buvę.

„Tyrimo metu paaiškėjo, kad 2009-2012 metais manipuliuota ir mėginta manipuliuoti Estijos čempionato, Estijos taurės turnyro ir Estijos jaunimo rinktinės rungtynių rezultatais. Tyrimo metu atskleista apie 20 mačų, kurių rezultatai buvo suklastoti. Kai kuriems į sutartas rungtynes įsivėlusiems futbolininkams buvo grasinama, tad prireikė policijos pagalbos“, - teigė A. Pochlakas.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) šiemet taip pat ne kartą pranešė apie diskvalifikacijas, skirtas dėl įtarimų dalyvavus susitarimuose dėl rungtynių baigties. Tačiau nubaustųjų skaičiai, palyginus su Estija, gerokai mažesni.

Spalio pradžioje LFF drausmės komitetas suspendavo septynis Lietuvos A lygos žaidėjus, įtariamus dalyvavus susitarimuose dėl rungtynių baigties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)