„Dar prieš Marekui atvykstant į „Žalgirį“ buvome sutarę, jog jis čia dirbs 2,5 metų. Šis sėkmingas laikotarpis baigėsi. Kartu su Mareku nusprendėme, jog dabar yra geriausias metas pasitikti naujus iššūkius. Treneriui reikia galvoti apie savo ateitį, toliau tobulėti ir žengti pirmyn. Mes tai suprantame. Norime labai padėkoti Marekui už darbą. Linkime jam kuo didžiausios sėkmės ateityje“, – sakė Vilniaus „Žalgirio“ komandos sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

M. Zubas į Lietuvą atvyko 2012 metų vasaros pabaigoje, iškeitęs trenerio asistento pareigas Lenkijos nacionalinės rinktinės trenerių štabe į darbą „Žalgiryje“.

Stovėdamas prie žaliai baltų ekipos vairo strategas iškovojo net septynis titulus – dukart laimėjo Lietuvos čempionatą, tiek pat kartų LFF taurę, tris sykius Supertaurę.

Lenko vadovaujami žalgiriečiai 2013 m. vasarą surengė neįtikėtiną žygį Europos lygos atrankos varžybose, tapdami pirmuoju Lietuvos klubu, sugebėjusiu nuo pirmojo atrankos etapo nukeliauti iki pat ketvirtojo.

Marekas Zubas

„Jau tuo metu svarstėme atsiradusią dilemą, ar tai nėra geriausias laikas treneriui pasinaudoti galimybe karjerą tęsti aukštesniame lygyje, juolab, kad tikrai buvo norinčių išpirkti Mareko kontraktą.

Tačiau nusprendėme laikytis pirminio susitarimo dirbti iki numatyto laikotarpio pabaigos. Manėme, jog tai bus geriau tiek jam, tiek klubui. Kadangi abi pusės įvykdė visus savo įsipareigojimus, naują etapą pradedame išsiskirdami labai draugiškai ir šiltai.

Mes visuomet stengiamės, jog visi mūsų komandos nariai turėtų galimybę „Žalgiryje“ parodyti save ir pasinaudotu savo šansu kilti aukštyn“, – teigė M. Nikoličius.

M. Zubas „Žalgirio“ žaidimui dirigavo 104-iose rungtynėse. Komanda šiuo laikotarpiu pasiekė 73 pergales, patyrė 10 pralaimėjimų ir 21 susitikimą baigė lygiosiomis.

Per savo karjerą 50-metis futbolo specialistas dirbo Varšuvos „Polonia“, Lodzės „Widzew“, Mozovijos „Grojec“ ir „Swit Nowy Dwor“, Varšuvos „Okęcie“, „KS Lomianki“, Grodzisko „Pogon“, Belchatuvo GKS klubuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)