Įspėjimą argentinietis gavo pačioje susitikimo pabaigoje, kuomet su komandos draugais puolė sveikinti pergalingą įvartį pelniusio Sergio Busquetso. Tuo pat metu vieno CF „Valencia“ fano iš tribūnų paleistas plastmasinis vandens butelis pataikė jam į galvą.

L. Messi apie tai pranešė dvikovai teisėjavusiam Davidui Fernandezui Borbalanui, tačiau arbitro reakcija nustebino daugelį žurnalistų ir apžvalgininkų – puolėjas prieš save išvydo geltoną kortelę. Teisėjas tai traktavo kaip laiko vilkinimą. Beje, šioje dvikovoje FC „Barcelona“ lyderis ryšėjo ir komandos kapitono raištį, tad turėjo teisę užkalbinti arbitrą bei pranešti jam apie incidentą.

Katalonijos ekipa raštišką apeliaciją, kaip to reikalauja turnyro reglamentas, iš pradžių pateikė Ispanijos čempionato Varžybų komitetui, tačiau šis ją atmetė. Tuomet FC „Barcelona“ pateikė pakartotiną apeliaciją Ispanijos čempionato Apeliacijų komitetui. Pastarasis katalonų skundą patenkino.

„Nėra pagrindo manyti, kad FC „Barcelona“ žaidėjas kažkaip specialiai vilkino rungtynių laiką. Jo reakcija yra adekvati ir visiškai natūrali tokioje situacijoje, kuomet nukenčiama dėl iš tribūnų mestų daiktų“, – sakoma galutinėje Apeliacijų komiteto išvadoje.

CF „Valencia“ klubas išplatino oficialų pranešimą, kuriame pažadėjo rasti ir nubausti butelį sviedusį chuliganą. Teigiama, kad iš jo bus atimta teisė iki gyvos galvos lankytis „Mestallos“ stadione.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!