Perskaičiau straipsnį „Neteisybė, kuri varo iš proto: Lietuvoje skursta net bankų darbuotojai“ ir iškart galvoje kilo mintys. Pamaniau, kad neteisybė tikrai yra – patys žmonės nenori uždirbti.

Neseniai teko daryti remontą. Už kambario sienos apšiltinimą, už darbus, kurie truko keturias dienas, dviems meistrams sumokėjau iš viso 1400 litų (ir tai jie atvažiavo po dviejų savaičių, anksčiau negalėjo, nes darbų daug).

Paskaičiuojame: vienam meistrui gaunasi 700 litų. Padalinus iš keturių dienų – 175 litai per dieną. Dienoje – 8 valandos, tad valandos įkainis gaunasi 21,875 lito. Jei dirba visą mėnesį, tai yra, 22 dienas, iš viso gaunasi 3850 (175*22) litų.

Atėmus duoklę valstybei (grubiai – 33 proc.) lieka 2579,5 litų. Nori – dirbi daugiau, tada greičiau viską padarai, gali dirbti ir savaitgalį, tada atlygis dar labiau išaugs (6 dienos po 175 Lt – iš viso 1050 litų, beje, dvi dienas sąmoningai išskaičiavau – pailsėti juk reikia, kūnas ne plieninis). Dabar jūs man pasakykite – kokiu reikia būti, kad, esant tokiems įkainiams, dirbtum tokį darbą už 1200 litų per mėnesį?

Gal kai kurie žmonės tebegyvena sovietiniais laikais, kai „darbas pats iš dangaus nukrisdavo“? Jei nori dirbti – dirbk. Ieškok klientų, suplanuok darbus, susitark su klientu, kad jis nupirks medžiagas, pasirašyk juodu ant balto, kad atsakai už kokybę. Pats padaryk savo darbus, įrangą gali nusipirkti ar išsinuomoti. Darbus padaryk nuoširdžiai, kokybiškai, nesielk kaip sukčius. Ir VISKAS! 2500 litų tavo kišenėje!

Reikia įrankių? Pagyvenk tada kelis mėnesius už tuos 1200 litų, likusius atsidėk. Po 4 mėnesių išeis patys geriausi įrankiai, kuriuos galima nusipirkti, jie tikrai veiks bent metus (nereikia pamiršti, kad juos naudosi kasdien!), nors, kiek man žinoma, gali tarnauti ir tris metus ar ilgiau. Ir jei kasdien negersi alaus, nepirksi cigarečių, kišenė dar labiau papilnės. O jei vistiek manai, kad geriau dirbti už 1200 litų, tada pats kaltas, nesiskųsk – juk pats pasirinkai būti neteisingas sau pačiam!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!