1. Per trumpas kirpimas

Jei jūsų plaukai sveiki ir vešlūs, nebūtina jų nusikirpti konservatyviai trumpai, kaip neva pridera pagal amžių, sako Niujorko salono „Garren New York“ plaukų stilistas Thomas Priano. O jei vis dėlto pasiryžote trumpų plaukų šukuosenai, lai ji būna šiek tiek pašiaušta. Atrodysite šiuolaikiškiau, be to, šukuoseną be konkrečių apibrėžtų linijų bus lengviau kasdien prižiūrėti ir suteikti formą.

2. Per ilgi plaukai

Jei plaukai per ilgi, jie nutysta, vizualiai ištempdami ir veido bruožus – gauname atvirkštinio veido tempimo procedūros efektą. Labiausiai sendina ilgos, per vidurį perskirtos beformės garbanos. Jei norite išlaikyti kažkiek ilgio, pabandykite iškarpytų plaukų šukuoseną vos žemiau pečių, siūlo Paulas Labrecque iš to paties pavadinimo Niujorko salonų. „Asimetriškas ar ne itin tvarkingas kirpimas nukreipia dėmesį nuo raukšlių“, – priduria jis.

3. Per tamsūs plaukai

Sulaukus tam tikro amžiaus, smalos juodumo plaukai gali sendinti. Jei jūsų šviesi oda, o plaukus dažote itin tamsiai, labai akivaizdžiai matysis plaukų išretėjimas. Tamsūs plaukai meta šešėlį ant veido ir vizualiai pagilina raukšles, sako „Gary Manuel“ salonų Sietle kūrybos direktorius Gary Howse‘as.

Pamėginkite dviem-trim atspalviais šviesesnę spalvą – nudažykite visus plaukus arba tik kelias sruogas prie veido, pataria Sharon Dorram iš Niujorko salono „Sally Hershberger“. Arba išmėginkite šiltesnį atspalvį. Pavyzdžiui, jei visada dažėte plaukus šalta tamsiai ruda spalva, išbandykite šiltesnį šokoladinį atspalvį.

4. Per šviesūs plaukai

„Jei plaukai panašaus atspalvio, kaip oda, atrodome blankiai, bruožai susilieja“, – sako garsenybių plaukų stilistas Louisas Licari, kuriam priklauso salonai Niujorke ir Beverli Hilse. Jei plaukai ir oda šiek tiek kontrastuoja, oda sveikiau švyti. „Jei jūs labai šviesi, išmėginkite sodresnį, karamelinį plaukų atspalvį“, – siūlo Th. Priano.

5. Netinkamai sutvarkyti žili plaukai

Žili plaukai nebūtinai prideda 10 metų – svarbu suteikti jiems ryškumo ir spindesio. „Geltonas žilų plaukų atspalvis vizualiai atrodo panašiai, kaip geltonas dantų atspalvis“, – sako G. Howse‘as. Kad sidabrinės sruogos neblankintų veido, naudokite spindesio suteikiančias priemones su UV filtrais.

Jei daugiau nei pusė plaukų žili, naudokite šampūną su mėlynu ar violetiniu atspalviu – taip neutralizuosite geltoną spalvą. Jei visi jūsų plaukai žili ir pageltę, ir niekaip nepavyksta atsikratyti gelsvo atspalvio, G. Howse‘as rekomenduoja visus juos nusidažyti šviesia spalva.

6. Per drąsus kirpimas

Per drąsus kirpimas ar spalva taip pat gali sendinti. Tokią klaidą stilistai lygina su pernelyg stilingais drabužiais arba per ryškiu makiažu. Sekite naujausias tendencijas, bet netapkite mados verge. „Įkvėpimo semkitės žiūrėdamos į jūsų amžiaus garsenybių su vykusiomis šukuosenomis nuotraukas (pavyzdžiui, Halle Berry, Susan Sarandon), – sako G. Howse‘as. – Patikusias nuotraukas parodykite savo stilistui.“

Dar viena jauninanti gudrybė – kirpčiai. „Dažniausiai kirpčiai jaunina,“ – sako G. Howse‘as. Jis pataria visų pirma pasitikrinsi, ar jie jums tiks: pridėkite ranką prie kaktos ir pažiūrėkite į veidrodį, tada patraukite ranką – kuris vaizdas jums patinka labiau?

Prašykite tankių, antakių vidurį siekiančių kirpčių, nes kuokštais iškarpyti plaukai gali sendinti. Arba rinkitės ilgesnius, į šoną sušukuotus kirpčius. Bet kirpčiai nepatartini toms, kurių plaukai linkę pūstis ar yra itin garbanoti.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)