Esu laimingai ištekėjusi už mylimo ir mylinčio vyro (kartu esame septynerius metus). Niekada nebuvau iš tų merginų, kurios svajojo apie princą ant balto žirgo, niekada nesvajojau apie baltą suknelę, vestuvinę puotą pilyje. Jei atvirai, dėl santuokos per daug ir nesukau sau galvos.

Studijų metu sutikau savo dabartinį vyrą. Įsimylėjome vienas kitą. Mums buvo ir yra nesuprantama, kaip galima leisti laiką atskirai, bet tuo pačiu, kaip galima nesuteikti laisvės kitam. Mums patiko ir patinka būti kartu.

Sako, rutina yra santuokos priešas. Kokia dar rutina? Kambarius susitvarkyti? Indus suplauti?Šiukšles išnešti? Maistą gaminti? Mudu visa tai darome kartu ir darome kalbėdamiesi, tardamiesi, pasakodami, kaip kuriam sekėsi darbe, kokie planai, juokaujame, erziname vienas kitą ir pokštaujame.

Susituokėme, nes mylime vienas kitą. Jis patenkintas vadina mane savo žmona, aš jį – vyru. Nei jis bijojo vesti, nei aš buvau santuokos nežmoniškai trokštanti mergina. Po vestuvių visi klausinėjo (kaip turbūt ir daugelio jaunųjų) – na, tai kas pasikeitė? Mes patys pasikeitėme.

Aš ėmiau sakyti, kad gyvenu kaip didelis, prisivalgęs katinas – esu viskuo patenkinta, rami, saugi. Jau ko nesitikėjau, tai to, kad užplūs vidinė ramybė. Nėra nieko maloniau, kaip girdėti vyro žodžius, kad jis visą dieną darbe svajojo, kaip grįš namo pas mane arba kad nori vežtis į darbą, kad tik kartu būčiau.

Klausimas, kaip išsaugoti santuoką, meilę, jausmus visą gyvenimą? Atsakymo dar nežinau, bet mudu kiekvieną rytą pažadiname vienas kitą bučiniu. Jei vyras anksčiau išeina į darbą, niekada neišeina neatsisveikinęs ir nepabučiavęs. Aš lygiai taip pat. Grįžę iš darbų apsikabiname. Tai paprasti, bet daug šilumos ir meilės duodantys dalykai.

Taip, santuokai meilė yra reikalinga ir būtina, kaip ir pagarba vienas kitam. Laikui bėgant meilė gali įgyti kitas formas, bet pagarba turi išlikti. Lai meilė aplanko visus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Ir tada jie gyveno ilgai ir laimingai...“ Paprastai būtent taip baigiasi pasakos, jau nuskambėjus bažnyčioms varpams, skelbiantiems apie į bažnyčios kiemą išėjus naujus jaunuosius. O ar galima tokia pabaiga, kai pora vieną dieną tiesiog nusprendžia, kad nuo šiol visą likusį gyvenimą praleis kartu?

Šiais laikais žmonės vis dažniau neskuba susieti gyvenimų oficialiai – juos stabdo ne tik baimė, ar tikrai rado žmogų, su kuriuo praleis visą gyvenimą, bet ir būsima finansinė atsakomybė už kitą žmogų, noras nepaklusti nusistovėjusioms visuomenės taisyklėms.

Tuo metu noriai ant piršto maunantys vestuvinį žiedą dažnai sako, kad jiems šis prieš artimuosius ar Dievą ištartas įžadas yra svarbus, garantuoja ir saugumą, galų gale – patogumą, pavyzdžiui, auginant vaikus. Dažnai gajus požiūris, kad ištekėti nori ypač moterys, svajojančios pasipuošti balta suknele... Ar tikrai?

Klausiame Jūsų – ar santuoka būtina laimingai meilei? Kodėl apsisprendėte savo santykius sutvirtinti santuoka, o gal galite pasidalinti rimtomis priežastimis, kodėl to daryti nereikėtų? Paneikite mitą, kad visos moterys svajoja ištekėti, o vyrai bijo vesti!

Konkurse galite dalyvauti iki gruodžio 19 d. trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santuoka“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo lapkričio 28 d. iki gruodžio 19 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. gruodžio 22 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

5. Prizas – 3 knygos: „Nepriekaištingos knygų idėjos“, „Patiekalai šeimai“, „Būstas užmiestyje: sodybos, vilos, vasarnamiai“.

Prizas į pinigus nekeičiamas ir negali būti padovanotas kitam asmeniui, prizą gauna tik laimėjęs asmuo.

6. Žaidimo organizatoriai UAB „Delfi“ pasilieka teisę keisti žaidimo taisykles.

7. Žaidimo organizatoriai turi teisę pašalinti žaidėjus sukčiavimo atveju.