aA
DELFI skaitytoja Martyna dalinasi savo gardaus deserto receptu. Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias Kalėdų stalo patiekalas“. Pasidalinkite ir jūs savo šedevrais ir laimėkite Beatos Nicholson žurnalus!
© Asmeninio archyvo nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Dingsta nuo stalo pirmiausia: gardžiausia Sigitos ciabatta su įvairiais įdarais

Arvydo trijų rūšių gardžios duonelės

Reikės:

1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
100 g sviesto
4 kiaušiniai
100 g cukraus

Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdiname sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.

Nuolat maišant ir nenukeliant nuo ugnies suberiame miltus.

Kaitiname tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo.
Tada atvėsiname ir įmušame po vieną kiaušinį.

Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.

Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius.

Kepame gana aukštoje (200-250 laipsnių) temperatūroje apie 15- 20 min.

Iškepusius atvėsiname. Skanaus!

Martyna

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.