A. Abromavičius davė išskirtinį interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“.

„Labai gaila, kad tapęs Ukrainos piliečiu galiu netekti Lietuvos pilietybės. Tačiau žinau, kokia sunki Ukrainos padėtis ir kad jai labai reikia padėti, todėl teko priimti tokį sprendimą“, - dienraščiui sakė  Kijeve trijų vaikų susilaukęs 38-erių metų lietuvis.

Politikos naujokas įsitikinęs, kad Ukrainai pravers jo tarptautinė patirtis, kuria pasinaudodamas sieks pritraukti užsienio investicijas, pagerinti tam būtinas sąlygas. Taip pat lietuvis mano, kad teks daug dirbti su paramos programomis, todėl Baltijos šalių ir Lietuvos patirtis irgi nepakenks.

Trijų vaikų tėvas interviu pasakojo, kad visi jo vaikai, nors gimę Ukrainos sostinėje, turi Lietuvos pilietybes. Ministro žmona Jekaterina – ukrainietė iš dabar fronto linijoje atsidūrusio Rytų Ukrainos miesto Donecko.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ išskyrė įdomias Vilniuje gimusios A. Abromavičiaus biografijos ir karjeros detales – Lietuvą jis paliko būdamas vos 17, kai išvyko studijuoti į Estiją, kur tuomet veikė pirmoji privati mokykla buvusioje Sovietų Sąjungoje. Po mokslų liko dirbti Estijoje, vėliau dirbo Švedijoje ir Rusijoje, pastaraisiais metais - Ukrainoje. Jis tapo Švedijos investicijų bendrovės „East Capital“ partneris ir bendraturtis.

DELFI primena, kad Ukrainos Aukščiausioji Rada antradienio vakarą pritarė valdančiosios koalicijos pasiūlytai Vyriausybės sudėčiai, kurioje lietuvių verslininkui Aivarui Abromavičiui atiteko ekonomikos ministro postas.