Avarijų grupė pasiūlė dar kartą detaliai peržiūrėti geltonų vėliavų taisykles ir rekomendavo sumažinti greičius geltonose zonose, visose trasose, kuriose vyks F-1 lenktynės.

FIA jau anksčiau ėmėsi veiksmų ir po kelių bandymų nusprendė, kad nuo 2015 metų čempionate bus naudojama Virtualaus saugos automobilio fazės sistema – VSC.

Avarijų grupės pateiktose išvadose teigiama, kad J. Bianchi Japonijos GP lenktynių metu mojuojant geltonomis vėliavomis nepakankamai sumažino tempą tam, kad išvengtų incidento toje vietoje, kurioje buvo šalinamas Adriano Sutilo automobilis.

„Jei pilotai laikytųsi reikalavimų, galiojančių tuo metu, kai trasoje mojuojamos dvigubos geltonos vėliavos, tokiu atveju pavojūs negrėstų ne tik patiems pilotams, bet ir trasoje dirbantiems maršalams“, – rašoma ataskaitoje.

Pateiktuose dokumentuose taip pat atmetama mintis, jog uždaras kokpitas būtų apsaugojęs sportininką nuo sunkios galvos traumos.

„Uždaras automobilio kokpitas nebūtų apsaugojęs sportininko nuo rimtų traumų tokioje situacijoje, kai 700 kg sveriantis automobilis 126 km/val. greičiu trenkiasi į transporto priemonę, kuri sveria 6500 kg. F-1 tiesiog nėra tokiems smūgiams atsparios struktūros, kuri sugertų tokią didelę smūgio energiją. Būtina pasirūpinti, kad ateityje panašios situacijos nepasikartotų ir joks automobilis nekliudytų nei kranų, nei trasos teritorijoje dirbančių teisėjų.“

Pateiktose išvadose taip pat teigiama, kad visos saugumui užtikrinti reikalingos procedūros Japonijos GP metu buvo atliktos tinkamai. Tiesa, buvo pasiūlyti keli dalykai, kurie turėtų padėti ateityje išvengti panašių situacijų.

Vienas iš pasiūlymų – lenktynės neturėtų prasidėti vėliau nei 4 val. iki saulėlydžio. Toks pasiūlymas negaliotų tik tuo atveju, jei varžybos turi įvykti tamsiu paros metu.

Avarijų grupė taip pat pasiūlė gerai peržiūrėti kitų metų tvarkaraštį, kad varžybos nebūtų rengiamos lietingojo sezono metu.
Speciali grupė rekomendavo skirti padangų gamintojai „Pirelli“ papildomus bandymus, kurių metu kompanija galėtų išmėginti tik lietui skirtas padangas bei pagerinti jų kokybę.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.