„Kalėdiniu laikotarpiu mėgstame paskanauti kelis naujus, dar neragautus patiekalus, o visa kitą – tradiciškai: įdaryta vištytė ar antis, šerno, briedžio ar stirnienos kumpis su padažu, kelių rūšių salotos ir užkandžiai, anytos kepami kūčiukai, vyniotinis ir, žinoma, tortas“, – apie savo šeimos artėjančių švenčių stalą pasakojo Laura Imbrasienė, atidarymo svečiams gaminusi silkės salotas. Moteris sakė mėgstanti pati gaminti – tai vertina ir Lauros šeima, ypač sūnus, kuriam smagu su mama sukiotis bei išbandyti naujoves virtuvėje.

Mėgstanti gaminti prisipažino ir restorano atidaryme šefės vaidmens taip pat ėmusis teatro ir televizijos aktorė Aušra Štukytė. Pasak jos, virtuvė – labiau jos, o ne sužadėtinio – Dmitrijaus Radino valdos. „Kasdien ten praleidžiu nemažai laiko ir man jo negaila – malonu žinoti, jog mano pagamintas maistas mėgiamas. Dima gamina retai, bet labai skaniai. Jis išbando netradicinius receptus ir, žinoma, tai tampa maloniu netikėtumu. Taip ir pasidaliname virtuvės ribas: „kasdienė“ priklauso man, „šventinė“ – jam“, – sako A. Štukytė, gaminusi jos mėgstamą silkę pataluose.

Dar du silkės patiekalus – silkę su razinomis ir silkę su rugine duona vakaro metu atitinkamai gamino kompozitorius, dainininkas, atgimstančios grupės „B‘Avararija“ narys Juozas Liesis.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)