„Pacientas Edsonas Arantesas do Nascimento (Pele) laikosi gerai, medicininių komplikacijų nėra. Jis gali vaikštinėti po savo palatą. Po klinikinių tyrimų pagalbos inkstams atnaujinimas nebuvo būtinas“, – sakoma Alberto Einšteino ligoninės pareiškime, kuriame priduriama, kad 74-erių metų Pele dabar taikoma „pusiau intensyvi“ slauga, tačiau jis lieka toje pačioje lovoje kaip ir anksčiau.

Remiantis pranešimais žiniasklaidoje, sveikstantis Pele paprašė gitaros, kad galėtų ja groti ligoninėje.

Ligoninė taip pat informavo, kad pacientui trečiadienį bus atlikti nauji inkstų tyrimai.

Dabar Pele yra „gerai nusiteikęs ir gerai valgo“, neturi kvėpavimo problemų, jam į veną leidžiami antibiotikai, sakoma pranešime.

Penktadienį ligoninė pranešė, kad Pele buvo taikomas intensyvus gydymas atliekant hemodializę. Sekmadienį, praėjus trims dienoms nuo pasaulio čempiono paguldymo į ligoninę, hemodializė buvo sustabdyta.

Pirminiai tyrimų rezultatai parodė, kad Pele, kuris yra laikomas bene geriausiu visų laikų futbolo žaidėju, susirgo šlapimo takų infekcija, kuri gydoma antibiotikais.

Praėjusį ketvirtadienį ligoninė pranešė, kad į jos intensyvios terapijos skyrių buvo paguldytas pacientas, pravarde „O Rei“ (karalius), kurio būklė yra „kliniškai nestabili“. Ši žinia sukrėtė žaidėjo gerbėjus.

Kai kurios Brazilijos žiniasklaidos priemonės skelbė, kad Pele nustatytas kraujo užkrėtimas ir jis nereaguoja į gydymą.

Tačiau penktadienį klinikos atstovai informavo, kad pacientas gauna antibiotikų, kurie jam veikia. Pats futbolininkas socialiniuose tinkluose pranešė, kad buvo perkeltas į kitą palatą, nes norėjo daugiau privatumo.

Pele gyvena turėdamas vieną inkstą. Antras jam buvo pašalintas dėl komplikacijų, kurias sukėlė šonkaulio trauma aštuntame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kai futbolininkas žaidė Niurjoko „Cosmos“ klube. Apie tai savaitgalį informavo jo agentas Jose Fornosas, vadinamas „Pepito“.

Vienas ligoninės atstovas naujienų agentūrai AFP taip pat sakė, kad Pele sulaukė daugybės pasveikti linkinčių žinučių socialiniuose tinkluose.

Kaip pranešė interneto svetainė „Globo Esporte“, buvusi futbolo žvaigždė ne tik atsikėlė iš lovos, bet dar paprašė jam į palatą atnešti gitarą.

Lapkričio 13 dieną toje pačioje klinikoje Pele buvo atlikta inkstų akmenų pašalinimo operacija, po kurios praėjus dviems dienoms jis buvo išrašytas namo. Išvažiuodamas iš gydymo įstaigos futbolininkas žurnalistams juokavo, kad „jau rytoj yra pasiruošęs žaisti“, ir sveikino susirinkusius savo gerbėjus pro nuleistą automobilio langą.

Tarptautinis olimpinis komitetas 1999 metais suteikė 1940 metų spalį gimusiam Pele XX amžiaus sportininko vardą.

Savo sportinę karjerą jis pradėjo klube „Santos“ ir padėjo Brazilijai laimėti futbolo pasaulio čempionatus 1958, 1962 ir 1970 metais.

Pirmojo triumfo pasaulio čempionate Pele sulaukė būdamas 17 metų, kai finalo rungtynėse su varžybų šeimininkės Švedijos komanda įmušė du įvarčius.

Jis taip pat labai prisidėjo prie Brazilijos pergalės prieš italus 1970 metų čempionato finale Meksikoje, kai brazilai laimėjo rezultatu 4:1.

Karjerą Pele baigė tuomet dar jaunos JAV futbolo lygos Niujorko komandoje „Cosmos“, kurioje taip pat žaidė vokiečių futbolo legenda Franzas Beckenbaueris, praėjusią savaitę palinkėjęs kolegai greitai pasveikti.

Per savo sportinę karjerą žaisdamas už Braziliją Pele yra įmušęs 77 įvarčius 91 rungtynėse, o per visą savo karjerą – 1 281.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)