Lietuvos rinktinės laimėjo visus septynis mačus ir tapo turnyro nugalėtoja. Eilės tvarka buvo nugalėtos „HK SLovan Dušlo Šala“ (Slovakija, 27:17) rankininkės, Olomouco „DHK Zora“ ekipa (28:26), priversta pasiduoti Baltarusijos rinktinė (27:21), sutriuškinta Timišoaros „LPS Barnatul“ komanda (Rumunija, 28:9), įveiktos Stupavos „HC Tatran“ ekipa (20:15) ir „Hodonin“ (Čekija, 24:7) rankininkės, o finale antrą kartą 23:14 įveikta Baltarusijos rinktinė.

Turnyro geriausia vartininke pripažinta Ieva Bočkutė, o rezultatyviausia žaidėja tapo Brigita Ivanauskaitė.

Lietuvos jaunių merginų rinktinės vyriausiosios trenerės A. Stropienės nuomone, tai buvo labai naudingas turnyras: sužaista daug rungtynių prieš įvairaus stiliaus komandas, kurios taikė skirtingas gynybos sistemas. Trenerė taip pat liko patenkinta rinktinės debiutantėmis Gabija Gaidyte ir Ieva Lukoševičiūte.

Lietuvos merginų rinktinei tai buvo vienas pasirengimo etapų 2015 metų Europos jaunių čempionato atrankos turnyro varžyboms Gruzijoje, kurios vyks kovo 20-22 dienomis.

Kartu su Lietuvos ir šeimininkių rinktinėmis, dėl dviejų kelialapių į finalo etapą dar varžysis Norvegijos ir Olandijos rinktinės.

Tolesniuose rinktinės pasirengimo planuose turnyras Garliavoje V. Griškevičiui atminti (gruodžio 12-14 d.) ir tarptautinis turnyras Prešove (Slovakija) 2015 metų sausio mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)