1. Sumaišykite smulkiai sukapotus askaloninius česnakus ar česnaką su trupučiu garstyčių dubenyje. Arba ingredientus sutrinkite stikliniame inde. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Įdėkite rūgšties, pavyzdžiui, citrinų sulčių ar acto. Išmėginkite stipresnę rūgštį, pavyzdžiui, chereso actą kartesnėms daržovėms, o švelnesnius actus naudokite kitoms.

3. Suplakite viską su alyvų aliejumi. Plakite, kol padažas ims tirštėti ir susidarys emulsija (gera proporcija – trys dalys aliejaus vienai daliai rūgšties).

4. Pagardinkite šviežiai sukapotomis žolelėmis, pavyzdžiui, baziliku, petražolėmis, raudonėliu ar česnako laiškais. Vėl suplakite. Jei dabar nepatieksite salotų, supilkite į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą – galėsite naudotis kitą kartą gamindami padažus bei marinatus.

5. Sumaišykite daržoves su padažu ir patiekite iš karto (rūgštis pakenks daržovių išvaizdai).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją