Šis laimėjimas ypatingas tuo, kad ESKA čempionate vyrų kumitė rungtis yra labai prestižinė, kovos čia vyksta be svorio kategorijų, čempionate dalyvauja Europos šotokan karatė elitas, patyrę Vakarų šalių kovotojai, daugelio ESKA, JKA ir WKF čempionatų nugalėtojai, prizininkai.

A. Valujavičius dar yra jaunimo amžiaus grupės atstovas, būdamas vidutinio ūgio ir svorio, gana užtikrintai kovojo su suaugusiais, juos lenkdamas greitais rankų, kojų smūgiais ir pelnydamas taškus, kurie lėmė pergales.

Lietuvos šotokan karatė specialistai ir kumitė ekspertai šį pasiekimą vertina, kaip unikalų laimėjimą Lietuvai, naują įrašą Lietuvos karatė sporto istorijoje ir patvirtinimą, kad einama teisingu keliu. Aišku, norėtųsi didesnio dėmesio, įvertinimo, sporto šakos finansavimo iš valstybės institucijų, kadangi viskas vyksta karatė entuziastų, klubų ir federacijos dėka.

Kaip pažymėjo LSKF rinktinės vyr. treneris Alfonsas Valuntonis, gerai pasirodė vaikinų jaunimo rinktinė. Įveikus Škotijos komandą, kovoje su serbais dėl patekimo į pusfinalį ir medalių, juos skyrė tik kelios sekundės. Po pirmų dviejų mačo kovų rezultatas lygus 1:1, o lemiamoje kovoje Lauryno Norbuto stiprus akcentuotas smūgis, aplenkiantis priešininko ataką, liko neįvertintas. Nors ir du teisėjai rodė įvertinimą, tačiau referis priėmė priešingą sprendimą ir atidavė pergalę serbui.

Trenerių komandoje gerai dirbo Kastytis Stankevičius ir Edita Rupeikaitė, kurie padėjo sportininkams pasiruošti kovoms ir realizuoti iškeltus tikslus.

Kiti geresni Lietuvos atstovų rezultatai:

Merginų jaunių, jaunimo kumitė ir kata rungtyse - Augustė Andrijonaitė iškovojo 17-as vietas;
Mini jaunių individuali kumitė - Julius Strazdas - 9 vieta (tarp 30-ies dalyvių);
Vaikinų jaunių individuali kata - 8 vieta tarp (37 dalyvių);
Vaikinų jaunių komandinė kumitė (M. Janonis, L. Norbutas ir M. Kubilius) - 5-a vieta;
Vaikinų jaunimo individuali kumitė - Aurimas Valujavičius (3 pergalės) - 5-a vieta (62 dalyviai);
Vaikinų jaunimo komandų kumitė (M. Janonis, L. Norbutas, D. Valionis ir A. Valujavičius) - 5 vieta;
Vyrų suaugusių komandų kumitė (P. Ą. Kalpokas, M. Kinderis, D. Valionis, A. Valujavičius, K. Stankevičius ir A. Valuntonis) – 9 vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)