1. Langai

Nedarykite klaidos, valydami langus saulėtą dieną, nes jie per greit išdžius ir liks dryžiai. Langus geriausia valyti debesuotą dieną. Visų pirma, langą, rėmą ir palangę nuvalykite šluotele arba išsiurbkite dulkių siurbliu su specialiu antgaliu, kad plaunant būtų kuo mažiau nešvarumų. Nepatariama naudoti laikraščių, nes langas gali dar labiau susitepti. Geriausia naudoti mikropluošto šluostes.

2. Indai

Nesistenkite užpildyti indaplovės preciziškai iki viršaus, kaip „Tetris“ žaidime. Jei indai bus sugrūsti vienas prie kito, jie neišsiplaus tolygiai. Šaukštus galima sudėti pakaitomis – rankena į viršų ir į apačią, bet šakutės geriau išsiplaus, jei bus sudėtos dantukais į viršų.

Be to, stenkitės šalia nedėti sidabrinių ir nerūdijančio plieno įrankių, nes jiems liečiantis, ant sidabrinių įrankių gali atsirasti dėmių.

Niekada nekraukite indų į krūvą, nes vanduo nepasieks viršuje esančių daiktų. Itin nešvarius indus ar įrankius sudėkite ant apatinės lentynos, atsuktus į centrą, kad jie būtų kuo arčiau vandens čiurkšlės. Jei naudojate plovimo kapsules, dėkite jas į dozatorių – jei įmesite į vidų, jos ištirps per greit.

3. Dušo užuolaida

Nebūtina išmesti dušo užuolaidos, kurios apačia išsitepė ir patamsėjo nuo drėgmės. Įmeskite ją į skalbyklę kartu su senais rankšluosčiais, nustatykite švelnų skalbimą karštu vandeniu ir įberkite baliklio, kad išsiskalbtų pelėsis. Išskalbę padžiaukite džiūti arba minutei ar dviem įmeskite į džiovyklę – taip ji išdžius dar greičiau.

4. Kilimų ir apmušalų dėmės

Instinktyviai norisi užpurkšti dėmes valančios priemonės tiesiai ant dėmės, bet taip kilimas gali pernelyg sudrėkti – jį bus sunku išskalauti. Kad nesugadintumėte kilimo ar apmušalo, valančios priemonės užpurkškite ant skudurėlio ar kempinės ir švelniai plekšnokite išteptą vietą, kol dėmė išnyks. Išskalaukite tokiu pat būdu, švarų skudurėlį sudrėkinę šaltu vandeniu.

5. Drabužiai

Dauguma žmonių į skalbyklę negailėdami beria skalbimo miltelių ir pila audinių minkštiklio. Tai klaida, nes priemonių perteklius lieka drabužiuose, o nuo jų patenka ant odos. Visada matuokite kruopščiai pagal instrukcijas, atsižvelgdami į skalbinių kiekį ir į tai, ar jie labai purvini. Papildomai nedidelio kiekio skalbimo priemonės reikia tik jei skalbiate itin daug ar labai purvinus drabužius.

6. Elektroniniai prietaisai

Mobilieji telefonai, „iPod“ ir kiti rankose laikomi prietaisai tampa lipnūs, bet niekada nepurkškite ant jų valomųjų priemonių. LCD ekranus geriausiai nuvalysite mikropluošto šluoste.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)