Gaminimo eiga

Pirmiausia pagaminkite mėsos įdarą: su 25 g sviesto lengvai apkepkite 300 g faršo. Įdėkite vieną supjaustytą svogūną ir 2 skilteles smulkinto česnako. Maišydami pakepkite dar 5 minutes, įpilkite 100 ml raudonojo vyno ir leiskite jam išgaruoti, pasūdykite, įdėkite pipirų, baziliko, susmulkinkite vieną kubelį vištienos buljono. Uždengtą puodą ant silpnos ugnies laikykite dar 20 minučių.

Dabar eilė špinatų įdarui: 1 šaukšte alyvuogių aliejaus pakepinkite iki gelsvumo susmulkintą skiltelę česnako. Įdėkite 500 g špinatų ir 5 minutes kepkite ant stiprios ugnies, pasūdykite ir pabarstykite pipirų.

Grybų įdaras: 500 g smulkintų pievagrybių ir vieną supjaustytą svogūną pakepinkite 1 šaukšte sviesto ir šaukšte alyvuogių aliejaus. Pasūdykite, pabarstykite pipirų.

Skardą, kurioje kepsite lazaniją, ištepkite sviestu. Lazanijos lakštus lengvai apvirkite. Dėkite lazanijos lakštą, ant jo - pusę mėsos įdaro, pabarstykite 100 g čederio sūrio, dėkite kitą lakštą, ant jo - grybų įdarą, pabarstykite sūriu ir vėl dėkite lakštą, ant jo - špinatų įdarą ir vėl pabarstykite sūrio. Dėkite paskutinį lakštą ir ant jo - likusį mėsos įdarą, dar galite uždėti griežinėliais supjaustyto pomidoro ir apibarstykite sūriu.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepti lazaniją reikia 30-35 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai