Be to, atradus savo barzdos stilių, galima nuslėpti nepageidaujamus veido bruožus ir išryškinti gražiausius.

Apvalus veidas

Formuojant barzdą šio tipo veidui, daugiau plaukų palikite ant smakro, žinoma, geriau kuo ilgesnių. Taip apskritaveidžiams barzda pridės papildomų ilgio centimetrų. Žandus šio tipo vyrams derėtų švariai nuskusti, mat papildomi plaukeliai ant jų platina veidą. Geriausias barzdos stilius apvalaus veido savininkams – vadinamoji „ožio barzda“.

Pailgas veidas

Pailgo veido savininkams derėtų formuoti atvirkščią barzdos stilių – mažiau plaukų ant smakro ir daugiau ant žandų. Tokio tipo barzda daugiau „svorio“ pridės žandams, sukurdama apvalesnio veido įspūdį. Pailgaveidžiams su barzdos ilgiu geriau neeksperimentuoti, o ir jos forma neturėtų būti kruopščiai išdailinta.

Keturkampis veidas

Keturkampio veido, kaip ir apvalaino, savininkams reikėtų atsikratyti daugiau plaukų šonuose, o didžiojoje smakro dalyje jiems leisti vešėti. „Ožio barzdelė“ šio veido tipo vyrams išryškina skruostikaulius ir suteikia seksualumo.

Didelis veidas

Tokią veido formą turintiems vyrams vertėtų vengti pavienių ar trumpų barzdos bei ūsų vietose augančių plaukelių. Tokie plaukai gali išdarkyti didelio veido bruožus ir pakenkti proporcijoms. Tinkamiausia barzda didelių veidų šeimininkams – vešli ir su ūsais. Formuojant barzdą derėtų atkreipti dėmesį į veido formą, akis ir nosį.

Smulkus veidas

Šiai formai tinkamiausia nedidelė, siaura ir trumpa barzdelė bei ūsai. Suformavus ir užauginus vešlią ir plačią barzdą, smulkaus veido bruožai bus užslėpti. Nerekomenduotina to nė bandyti. Jei veidas smulkus ir pailgas, derėtų atkreipti dėmesį į patarimus pailgo veido savininkams, jei apvalus – į patarimus apvalaveidžiams. Šie stiliai puikiai tiks tol, kol barzda bus formuojama iš trumpų plaukelių.

Ovalus veidas

Ovali veido forma – idealiausia bet kokio tipo barzdai. Formuojant bet kokią barzdą ar ūsus klaidas bus nesunku ištaisyti. Ovalių veidų savininkams tinka ir trumpos, ir ilgos barzdos. Be to, plaukus galima auginti bet kurioje veido vietoje, nes jie nesudarkys veido formos.

Renkantis barzdos stilių patariama pasikonsultuoti su kirpėju. Jie gali patarti veido plaukus derinti prie šukuosenos, akių formos ir net aprangos stiliaus. Be to, formuojant barzdą ir ūsus labai svarbu dėmesį atkreipti į užimamas pareigas.