Pagrindui reikės:
340 g sausainių
175 g sviesto
Sausainius susmulkinti iki trupinių ir išminkyti su minkštu sviestu.
Masę iškloti formoje, aš naudojau 28 cm.
Įdarui:
grietinėlės 30% 400 ml
citrinos sultys ir žievelė
kondensuoto pieno 380 g
Grietinėlę išplakti iki standumo, rankom sukant įmaišyti sutirštintą pieną, citrinos sultys ir žievelę.
Supilti ant sausainių masės.
Į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę dedame pyragą ir kepame tik 8 min. To pilnai pakanka.
Atvėsiname pyragą kambario temperatūroje ir dedame dvylikai valandų į šaldytuvą.
Taip dvylikai, per tiek laiko pyragas subręsta.
Išėmus puošiame pagal fantaziją arba skubame valgyti nepuoštą :)
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!