1. Įleiskite į kambarius saulės šviesos

Saulės šviesa pažadina kūną, pasako, jog laikas pabusti. Taigi vos pabudę atitraukite užuolaidas. Ką daryti žiemą, kai ilgai nešvinta? Uždekite daugiau šviesų kambaryje, o ne tik stalinę lempą, kuri skatins dar pasnūduriuoti.

2. Išgerkite stiklinę vandens

Rytinis apsnūdimas dažnai būna dehidratacijos požymis. Ryte iš karto išgerkite stiklinę vandens – ne tik greičiau pabusite, bet ir medžiagų apykaita bus spartesnė. Į vandenį įspauskite šviežių citrinos sulčių ir įdėkite šaukštelį medaus - jūsų virškinimo sistema jums padėkos!

3. Pasivaikščiokite

Trumpas pasivaikščiojimas prieš darbą suteiks energijos visi dienai, nuotaika bus geresnė. Tik vaikščiokite energingiau. O gal turite galimybę į darbą nueiti pėsčiomis? Nušausite du zuikius - jausitės ir žvalūs, ir pasportavę.

4. Atlikite tempimo pratimus

Neturite laiko pasivaikščioti? Tuomet giliai kvėpuodami atlikite kelis tempimo pratimus. Nuo deguonies smegenys greičiau atsibus, o sąnariai bus lankstesni.

5. Išsimaudykite po vėsiu ar šaltu dušu

Maudantis po vėsiu dušu giliau kvėpuosite, vadinasi, smegenys gaus daugiau deguonies. Šaltas dušas mažina stresą, gerina nuotaiką. Žinoma, pirmiausia reiktų nusiprausti po šiltu dušu, o procedūrą užbaigti kontrastiniu dušu arba tiesiog šalto vandens apsipylimu.

6. Pavalgykite pusryčius

Pusryčiams suvalgykite bent bananą, ir jausitės kur kas energingiau visą rytą. Tyrimai rodo, kad pusryčiai gerina smegenų veiklą, o dieną mažiau norisi skanėstų. Kai kas sako, kad idealiai pusryčiams tinka košės, kiti gi rekomenduoja kiaušinienę. Atraskite savo teisingą variantą!

7. Pauostykite citrinų

Ohajo universiteto tyrėjai išsiaiškino, kad citrinos kvapas mažina įtampą. Taigi į vandens stiklinę įdėkite citrinos griežinėlių. Nemėgstate citrinų? Tiks kiti vitamino C turintys vaisiai – greipfrutai, apelsinai. Tiesiog suvalgykite jų pusryčiams, o žievelių neišmeskite.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)