Anksčiau buvo manoma, kad lūpos sutrūkinėja žiemą toms, kurios bučiuojasi šaltyje…Šiandien gal tai atrodo ir juokinga, nes žinome, kad tai priklauso nuo vitaminų trūkumo ir permainingo oro. Tačiau klausimas, ką daryti, kad lūpos žiemą nesutrūkinėtų, išlieka.

Taigi, iš pat ryto, išsivaliusios dantis, nepamirškime ir lūpų. Pamasažuokime jas šaltame vandenyje sudrėkintu dantų šepetuku, o paskui lūpas patepkime riebiu maitinančiu kremu. Jeigu lauke oras šaltas, tai prieš eidamos iš namų patepkite lūpas balzamu, o tik paskui – lūpų dažais.

Lūpų dažus rinkitės dėmesingai. Nesinaudokite pigiais lūpų dažais – jie gaminami nekokybišku vazelino – parafino pagrindu, su nelabai kokybiškais dažikliais ir tiktai erzina jautrią lūpų odą. Drėkinančiais lūpų dažais žiemos metu ir ankstyvą pavasarį taip pat nevertėtų dažytis: nors šie dažai maloniai drėkina lūpas, tačiau išėjus į lauką šaltyje drėkinamasis dažų pagrindas ima šalti ir lūpos trūkinėja dar labiau.

Ilgai išliekantys lūpų dažai esant šaltam orui irgi nelabai tinka: juos užtepus, ant lūpų susidaro plona plėvelė, kuri sausina odą. Geriausia žiemą tinka maitinantys ir higieniniai lūpų dažai. Tačiau jeigu jūsų lūpos jau sutrūkinėjusios, stenkitės vengti ryškių spalvų: dėl didelės dažiklių koncentracijos lūpos gali dar labiau sutrūkinėti, antra, paryškina jau esančius įtrūkimus. Suskeldėjusias lūpas geriausia dažyti šviesiai rudais arba smėlio spalvos dažais, prieš tai jas patepus maitinančiu kremu arba higieniniu dažais.

Higieninių lūpų dažų ir balzamų pasirinkimas yra didelis – jie gali netgi suteikti lūpoms atspalvį. Balzamų sudėtyje dažnai būna gydančių augalų ekstrakto. Vaisinių kvapų dėka balzamai tampa malonesni net ir labai nemėgstančioms jų dažytis. Na, o toms moterims, kurios kenčia nuo spuogų, atsirandančių ant lūpų peršalus, yra specialūs balzamai prieš herpesą. Juo reikia tepti lūpas ne tik prieš einant į lauką, bet ir nakčiai, ir problema greitai bus išspręsta.

Jeigu nemėgstate higieninių lūpų dažų, galite išbandyti namines priemones. Pati paprasčiausia – ištepkite lūpas augaliniu aliejumi. Labai sveika lūpoms agurkų sultys – lūpos tampa minkštos, tarsi aksomas. Na, ir galiausiai pats seniausia receptas – ištepkite lūpas medumi ir palikite bent pusvalandžiui. Jos taps minkštos ir gundančios!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)