Atsako „Eurovaistinės“ vaistininkė Asta Baltrušaitytė

Kuomet galvos oda išskiria per daug riebalų, plaukų šaknys yra riebios, bet dėl išorinių žalingų veiksnių (saulės spindulių, džiovinimo džiovintuvu, plaukų tiesinimo ar garbanų formavimo prietaisų dažno naudojimo) patys plaukai ir jų galiukai - sausi. Tuomet tiek galvos odai, tiek plaukams reikalinga ypatinga priežiūra.

Visų pirma reikia pasirinkti tokius šampūnus, kurie švelniai pašalintų riebalų perteklių ir sunormalizuotų riebalų išsiskyrimą (rekomenduojama su rozmarinų, čiobrelių apelsinmedžio eteriniais aliejais). Galvos oda turi atgauti natūralų balansą, tuomet plaukai ties šaknimis tampa švarūs ir lengvi.

Sausiems plaukų galiukams rekomenduojama pasirinkti nenuplaunamas drėkinamąsias kaukes, kurių nereikia įmasažuoti į galvos odą ir plaukų šaknis. Jomis tepamas plaukas per visą ilgį, išskyrus šaknis. Taip pat rekomenduojama plaukų galiukus patepti ir pamaitinti kokosų aliejumi.

Turite klausimų vaistininkei? Siųskite el. paštu gyvenimas@delfi.lt.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)