Tik pirma vieta leis tęsti kovą atkrintamosiose varžybose. Be Čekijos ir Lietuvos, grupėje dar varžysis Azerbaidžano rankininkės.

Rinktinės branduolį sudarys Lietuvos klubų žaidėjos. Tik vienintelė Laima Bernatavičiūtė atstovauja Prancūzijos klubui.

„Aš metus dirbu su rinktine ir galiu pasakyti, kad labai sustiprėjo Lietuvoje žaidžiančios rankininkės“, - sako rinktinės strategas Antanas Skarbalius.

„Tikrai padarysime viską, ką sugebame. Komanda labai atjaunėjo ir legionierę tik vieną turime. Tad daugiau iniciatyvos turės imtis Lietuvos lygoje žaidžiančios žaidėjos“, - sako rinktinės kapitonė Diana Šatkauskaitė.

Treneris neslepia, kad grupės favoritės yra čekės, tačiau anksčiau laiko ginklų sudėti neketinama.

„Gerbiame čekes, tačiau tikrai jų nebijome. Be abejo, siekiame patekti į čempionatą. Teks žaisti su Čekijos rinktine Čekijoje. Tai bus sudėtinga ir sunku, bet sieksime pergalės, nes tik pirmą vietą užėmusi komanda patenka į kitą etapą“, - sako treneris.

Į Čekiją autobusu lietuvaitės išvyksta trečiadienio naktį, bet dar spės sužaisti kontrolines rungtynes.

„Pasiruošimas buvo trumpas, tačiau svarbiausia – kokybė. Merginos labai stengiasi. Tiesiog puikiai. Šiandien dar turėsime rungtynes su vaikinais. Pasitikrinsime savo galimybes“, - sako A. Skarbalius.

Atrankos turnyras prasidės penktadienį Čekijos ir Azerbaidžano maču. Šeštadienį lietuvės susitiks su azerbaidžianietėmis, sekmadienį – su šeimininkėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)