Ingredientai
Kalakutienos faršas
500
g
Ryžiai (nevirti)
100
g
Svogūnai
1
vnt.
Morkos
1
vnt.
Majonezas
1
šaukštas
Prieskoniai mėsai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Vanduo
1
stiklinė
Pomidorų padažas
3
šaukštai
Padažas Adžika
1
šaukštas
Grietinė
2
šaukštai
Majonezas
2
šaukštai
Miltai
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Prieskoniai
pagal skonį
Porcijos: 4
Paprasta, skanu ir sotu.
Gaminimo eiga
Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais.
Ryžius išvirti.
Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingredientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min.
Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Skanaus!
Atsiliepimai