Vienoje populiarioje pažinčių svetainėje, kurioje registruojasi ne paaugliai ar vaikai, o suaugę ir rimtiems santykiams subrendę žmonės, užregistravau dvi savo anketas.

Pirmojoje anketoje nurodytas užsiėmimas – darbininkas, o pajamos – 1000 Lt per mėnesį. Taip pat pagrindinėje nuotraukoje aš stoviu degalinėje, pildamas degalus į seną „Fiat Bravo“, kurio vertė – ne ką didesnė nei mano nurodytos mėnesinės pajamos.

Antroje anketoje mano nurodytas užsiėmimas – nuosavas verslas, pajamos – daugiau nei 10 000 Lt per mėnesį, o pradinėje nuotraukoje aš stoviu toje pačioje degalinėje, taip pat apsirengęs ir taip pat pilu kurą, tik jau nebe į seną kledarą, o į beveik naują BMW X6, kurio kaina – apie 100 000 litų.

Abi anketos skiriasi tik šiais mano išvardintais dalykais. Visa kita informacija apie gyvenamą vietą, amžių, pomėgius, charakterį, pažinčių tikslus ir t.t. abiejose anketose – identiška. Kitos dvi nuotraukos abiejose anketose irgi visiškai vienodos. Skiriasi tik pirmoji nuotrauka ir skiriasi tik automobilis, šalia kurio aš stoviu. Taigi, aktyvavau abi anketas, abiem anketoms nupirkau VIP narystę, kad jos būtų aktyviau reklamuojamos, ir atsijungiau.

Lygiai po paros prisijungiu ir žiūriu rezultatus, kiek merginų nori susitikti, kiek parašė laiškus, ką juose rašo ir t.t. Iškart abiejose anketose atmetu laiškus, kuriose merginos aiškiai siūlo savo seksualines paslaugas, rašinėja visiems iš eilės. Šiuo atveju mane domina, kiek bus rimtų, santykių norinčių merginų, o ne kiek laisvo elgesio plaštakių pasiūlys savo paslaugas.

Taigi, rezultatai tokie: paprasto darbininko su sena mašina ir 1000 Lt atlyginimu anketa sulaukė 17 peržiūrų, 3 pasiūlymų susitikti, gavau 2 laiškus. Laiškuose merginos tiesiog sveikinasi, viena klausia, ką veikiu, kita siūlo susipažinti. Abi yra iš provincijos.

Verslininko su BMW X6 anketa buvo peržiūrėta 121 kartą, gavau 11 pasiūlymų susitikti ir 29 laiškus. Laiškuose merginos sveikinasi, klausia, ar ta mašina tikrai mano, siūlo susipažinti, pačios kviečia į pasimatymus. Visos merginos – iš didžiųjų miestų.

Pabandžiau kažkiek susirašinėti. Viena iš tų parašiusiųjų paprastam darbininkui nebeatsakė, o antra prisistatė dirbanti mokytoja, ieškanti paprasto žmogaus draugystei, jai rūpi pats žmogus,o ne ką jis turi ir kiek uždirba.

Tuo tarpu su tomis, kurios parašė verslininkui, susirašinėti nesisekė. Dauguma jų buvo visiškai tuščios ir neįdomios pašnekovės, tikėjosi sužavėti mane, siuntinėdamos savo pusnuogių nuotraukas. Tiesa, turiu pripažinti, kad buvo kelios išsilavinusios, simpatiškos ir tikrai gero vyro vertos moterys.

Taigi, ką aš sužinojau iš šio eksperimento? Nors daug merginų vertina vyrus tik pagal pinigų kiekį, bet yra ir tokių, kurios žiūri į žmogų, o ne jo piniginę. O jei įdomu, kuri iš šių anketų atspindi tikrąjį mane, tai pasakysiu, kad nei ta, nei ta. Nors nesu verslininkas, uždirbantis daugiau nei 10 000 Lt ir nauju BMW X6 nevažinėju, bet taip pat nesu darbininkas, dirbantis už 1000 Lt. Ir, beje, ta mokytoja man patiko, todėl artimiausiu metu eisiu į pasimatymą...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Turite nuomonę apie tokį eksperimentą? Galite patarti, kaip apsisaugoti nuo pinigus medžiojančių gražuolių? Norite pasidalinti mintimis apie santykius ir pinigų svarbą juose? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažintis“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: