Visi norintys gali pasirašyti Geros valios memorandumą, o prisijungusiems leidžiama naudoti logotipą ir lipduką „Perskaičiuota sąžiningai“. Dabar tokių verslo subjekto Lietuvoje – daugiau nei 4 tūkst.

Pasirašiusieji memorandumą pirkėjams ir partneriams įsipareigoja nesinaudoti euro įvedimu kaip dingstimi pakelti kainas dviejų kainų skelbimo metu, t. y. nuo 2014 m. rugpjūčio 22 d. iki 2015 m. birželio 30 d.

Pasirašę memorandumą taip pat įsipareigoja perskaičiuodami kainas ir jas apvalinti tiksliai pagal nustatytą kursą bei apvalinimo taisykles, kainas nurodyti dviem valiutomis aiškiai ir neklaidinant vartotojų.

Be to, apmokyti vartotojus aptarnaujančius darbuotojus ir skatinti prisijungti prie Geros valios memorandumo partnerius ir tiekėjus.

"Pasigirsta kaltinimų, kad memorandumas yra našta verslui, nes prisiimama papildomų įsipareigojimų, bet yra atvirkštinis dalykas, tai yra galimybė verslui reklamuotis, kad jie yra sąžiningi", - sakė ūkio ministras Evaldas Gustas.

Buvo skelbiami „Sąžiningiausios savivaldybės rinkimai".

Apdovanojimas skiriamas proporcingai atsižvelgiant į savivaldybės dydį, gyventojų skaičių ir į tai kiek savivaldybės teritorijoje veikia verslo, anksčiau yra paaiškinusi ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

Sąžiningiausio verslo savivaldybės vardą laimėjo Ignalina.

Šiuo metu iš viso prie Geros valios memorandumo prisijungę daugiau nei 4 900 įmonių, asociacijų ir savivaldybių, kurios aptarnauja daugiau nei 13 500 prekybos ir paslaugų teikimo vietų.