Ingredientai



Norite išmokti kepti tokį bulvių apkepą, kad namiškiai pirštus laižytų? Tam yra kelios gudrybės - tikrai nepakanka bulves sutarkuoti ir sudrėbus į kepimo formą į orkaitę įkišti. Bet apie viską nuo pradžių.

Gaminimo eiga

Kol vyras skuta ir tarkuoja bulves (smagu, tiesa?), jūs paruoškite pagardą.

Tegul vyras nulupa dar ir pora didelių arba 5 vidutinio dydžio svogūnus. Tada juos smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje iki gražios auksinės spalvos. Jeigu nesate vegetarai ir nesibaidote spirgučių, pirmiausia galima pakepinti gabaliuką smulkiai supjaustytų rūkytų lašinukų arba šoninės, o paskui suberti svogūnus.

Pakepinti svogūnai tiek vieni, tiek drauge su lašinukais labai pagerina bulvių apkepo skonį.

Kai vyras bulves sutarkuos, pasakykite jam „ačiū“ ir siųskite pailsėti - tegul atsipalaiduoja ir maloniai nuteikia gomurį, kol virtuvėje vyksta tokie svarbūs procesai.

Bulvių tarkius sukrėskite į kiaurasamtį ir statykite ant puodo, kad nubėgtų sultys. Per tą laiką iki virimo (bet neužvirkite!) pakaitinkite puodelį (ar daugiau, priklauso nuo bulvių kiekio) pieno.
Kol pienas užkais, nuo bulvių nubėgs nereikalingas skystis.

Bulvių tarkius sukrėskite į didelį dubenį ir maišydamos užplikykite pienu. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite pusę kepintų svogūnų - likusius panaudosite padažui. Išplakite kelis kiaušinius ir supilkite ant bulvių. Viską gerai išmaišykite.

Jeigu naktimis nesapnuojate storomis moteriškėmis su jūsų veidu persirengusių kalorijų, galite dar įdėti kelis šaukštus grietinės. Išmaišykite ir krėskite į aliejumi išteptą kepimo formą. Viršų apšlakstykite aliejumi ir paskirstykite po visą paviršių - kepant susidarys traški plutelė.

Šaukite šitą gėrį į įkaitintą orkaitę, meskite šalin prijuostę ir eikite pas vyrą - dar spėsite meiliai pasiburkuoti, kol kugelis iškeps.

Jeigu norite, kad vyras visiems pasakotų apie šitą dievišką jūsų šedevrą, baigiant kepti ant apkepo viršaus užbarstykite smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Ir pakepkite iki traškios plutelės.

Viskas! Finito! Dedam į lėkštes, gardinam kepintais svogūnėliais ir grietinyte.

Bloga žinia. Jeigu neturite vyro arba jis nei už ką nesutinka bulvių lupti, teks viską padaryti pačiai. Bet reiktų žinoti, kad vyrai nėra skirti bulvėms lupti. Tiesiog dviese viską daryti daug smagiau. Ir kugelis tada skanesnis. Ir čia yra ta didžioji paslaptis!

Skanaus!
Jūratė

P.S. Gardžių receptų rasite čia:

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai