Apie tai sužinojau tik vėlai vakare, todėl turėjau žūtbūt surasti žmogų, kuris nuvežtų mane į uostamiestį. Draugas pasiūlė vairuotojo paieškoti socialiniame tinkle „Facebook‘‘. Radau tinkam1 grupę, o čia buvo net keli skelbimai apie tai, kad ryt važiuojantieji gali pavežti keleivį. Pranešimuose taip pat nurodyti vairuotojų numeriai.

Paskambinau vienam iš jų ir susitariau dėl vietos, iš kur reikės mane paiimti. Apie 4 valandą ryto jau buvau sutartoje vietoje ir laukiau atvažiuojančio automobilio. Kelis kartus paskambinau vairuotojui ir pasitikslinau, kokios markės ir spalvos automobilis. Po poros minučių jau sėdėjau keleivio vietoje ir pajudėjau iš Šilutės. Tiesa pasakius, galėjau nusipirkti autobuso bilietą ir į Klaipėdą atvykti vėliau, tačiau esu žmogus, mėgstantis bendravimą, todėl norėjau susipažinti su nauju žmogumi. Bet...

Kelionė buvo labai nejauki. Vairuotojas buvo itin tylus. Iš pradžių dar bandžiau užmegzti pokalbį, bet supratęs, kad iš to nieko neišeis, nusprendžiau tiesiog patylėti. Automobilyje įsivyravo nejauki tyla. Buvo gana keista. O kai vairuotojas staiga išsuko iš pagrindinio kelio, į galvą pradėjo lįsti įvairios mintys. Iškart paklausiau jo, kur važiuojame. Šis tik trumpai atsakė, kad turi sutvarkyti kelis reikalus. „Kokie tie reikalai“, – pagalvojau aš...

Nieko baisaus nenutiko. Vairuotojas, privažiavęs kažkokį namą, išlipo ir nubėgo. Netrukus grįžo ir tęsėme kelionę toliau. Į Klaipėdą atvykome prieš 6 val. Čia dar jis iš manęs pareikalavo pinigų, nors prieš tai apie pinigus nė nesitarėme. „Velniai nematė“, – pagalvojau aš ir sumokėjęs nuskubėjau į vietą, kurioje man ir reikėjo būti tą rytą.

Ši istorija mane pamokė, kad ne visos kelionės su naujai sutiktais žmonėmis gali būti linksmos ir įdomios, tad patariu vengti tokių situacijų, kada tenka važiuoti su nepažįstamaisiais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi: ar Jums teko vykti autostopu, naudotis socialiniuose tinkluose esančių grupių pagalba, norint į kitą Lietuvos galą nuvykti greičiau ar pigiau? Su kokiais vairuotojais ar pakeleiviais esate susidūrė? Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kelionė“. Patirtimi galite pasidalinti ir naudodamiesi nuoroda žemiau: