Po įvykio pasipylė komentarai, kurių autoriai pradėjo diskutuoti, ar verta rizikuoti važiuoti su nepažįstamais autostopu ar naudojantis socialinių tinklų grupėse esančia pagalba. DELFI komentatoriai pasidalino savo istorijomis, kai jiems teko vykti su nepažįstamais vairuotojais.

Svetimame automobilyje patyrė išgąstį

„Pati studentavimo laikais tranzuodavau iš Kauno į Vilnių ir atgal penkerius metus. Per tą laiką (dėkui Dievui, pačioje pabaigoje) buvo tik vienas kartas, kai vairuotojas nuvežė į šoną. Turbūt esu laimės kūdikis, nes jis nebuvo visiškas „brudas“. Tąkart viskas baigėsi gerai, man pavyko jo išmaldauti, tada man net pasirodė, kad jis kažkaip savotiškai pasimetė dėl mano isterijos ir plėšymosi. Tiesiog paliko mane ramybėje, dar išvežė iš miškelio ir išleido. Bet, be abejo, po to jau kaip ir netranzuodavau. Vienai mano tranzuojančiai draugei irgi buvo nuotykis (dėkui Dievui, irgi sėkmingas)“, – kraupų pasakojimą papasakojo DELFI skaitytoja Reda.

Kita skaitytoja pasidalino, kad jai taip pat pasisekė, tačiau važiuojant su nepažįstamuoju, išgąsčio buvę nemažai.

„Paskutinį kartą esu tranzavusi iš Vilniaus, kai buvau studentė, viena. Ryškiai atsimenu: stovėjau beveik valandą prie Žemųjų Panerių, lynoti pradėjo, temti, jau maniau, teks atgal į bendrabutį grįžti. Tačiau sustojo automobilis, apie 40 metų vyriškis paklausė, kur važiuoju, ar pakeliui. Ar dėl lietaus, ar dėl nuovargio man pasirodė, kad mums pakeliui. Tačiau kai įsėdau į automobilį, pamačiau, kad jis juda link Kauno, o ne nusuko į A4 kelią...

Paklausiau, kodėl „neužkilo“ ant viaduko, vairuotojas atsakė, kad juk sakė, kad į Kauną važiuoja. Siaubas mane apėmė, sakau – tuomet išleiskit mane čia, grįšiu į Vilnių. Vyras atsakė, kad į Kauną važiuoja trumpam ir iškart grįš į Vilnių – parveš. Galvoje viskas nusidažė juodai, dar lyg tarp kitko manęs paklausė, kodel nebijau tranzuoti viena, nes dar nepagautas pakelių maniakas (tais metais buvo tokia istorija, kai kažkoks maniakas merginas sodindavosi į automobilį ir žagindavo).

Žinoma, vyras iškart nuramino, kad tai ne jis... Kuo jau man tuomet sunku buvo patikėti. Tačiau man pasisekė, pakeliui pradėjom bendrauti, jis pasakojo apie save, aš – kažkiek apie save, ir atsipalaidavau. Ir iš tikrųjų – prie Kauno jis užėjo į kažkokį namą, po 10 minučių išėjo, ir nusprendė mane parvežti saugiai į mano miestą, gal pagailo. Pakeliui net sustojo kavinėje išgerti kavos, nes jau buvo vėlus vakaras, pavaišino kava bei šokoladu ir mane... Ir nepatikėsit – net darydamas didelį lanką užvežė mane prie pat mano daugiabučio laiptinės. Buvau ir šoke, ir baimėje, ir dėkingume, paprašiau jo telefono, kad Vilniuje susitikti ir bent pica atsidėkodama pavaišinti... Tačiau taip ir nepaskambinau, pamaniau, gal vedusiam vyrui problemų pridarysiu. Iki šiol esu jam dėkinga ir skolinga, sveikatos jam. Bet po to karto mano tranzavimai baigėsi, gal tuomet mane apsaugojo angelas ar kažkas, bet ne visada taip turi sektis“, – istorija, kuri atbaidė sėstis į nepažįstamųjų vairuojamus automobilius, pasidalino skaitytoja, slapyvardžiu „Aja“.

Tranzuojantys pridarė nemalonumų

Apie tai, kad nepasitiki ir tais, kurie į automobilius sėda, rašė ir kiti skaitytojai. Ne vienas dalijosi istorijomis, kai šie buvo pridarę nemalonumų.

„Mes kažkada pavežėm du vaikinus. Gale sėdėjo 12 metų dukra. Pinigų neėmėme, nors siūlė. Kai išlipę vaikinai nuėjo, dukra pasakė, kad jie supjaustė peiliuku mašinos sėdynes. Sako, pjauna ir žiūri į mane. Sakome jai, gerai, kad ir nesakei nieko (bijojo mergaite), nes kažin kaip būtų mūsų gerumas pasibaigęs“, – rašė „Landra“ slapyvardžiu prisistačiusi skaitytoja.

Taip buvę ir kitam skaitytojui.

„Ir man panašiai buvo. Važinėdavau darbo reikalais ryte iš Vilniaus į Kauną. Tai pakeleivingus studentus dažnai paveždavau. Niekada jokio atlyginimo neimdavau. Tačiau vieną kartą du jauni žmonės, iš pokalbio supratau studentai, supjaustė priekinių sėdynių atlošus. Tai dabar jaunų žmonių nebevežu. Kartais kokią močiutę, ar jauną mamą su vaiku pavežu“, – rašė „DOT“.

Vis dėlto, skaitytojai patarė atskirti tranzavimą ir galimybę pakeleivį susirasti internetu, o patyrę tranzuotojai teigė, kad nereiktų dėl tokių tragiškų įvykių smerkti visų važiuojančių ir vežančių nepažįstamus. Dalintasi ir džiugiomis patirtimis.

„Neseniai teko autostopu keliauti po Europa, Joje, ypač šiaurinėse šalyse, labai smagu sutikti šiltus ir fainus žmones kuriems nesunku padėti, pavežti, pabendrauti... Bet kai žmonės turi blogos patirties ir bijo mums (autostopininkams) sustoti dėl kažkokių nemalonių susidūrimų su tokiais tipais kaip rašot, man tikrai nemalonu. Norėčiau kad kada sustotumėt keliautojui, tikras autostopininkas ir normalus žmogus niekada nepjaustytų sėdynių, jis kaip tik bandytų pakelti jūsų nuotaika ir atmosferą. Tokie tipai labai apsunkina keliones, nes dauguma žmonių tiesiog bijo sustoti nepažįstamiems... Mums su draugu Čekijoje sustojo moteris ir sako – aš jus galiu pavežti, bet nežudykit manęs, aš labai bijau... Buvom šokiruoti...“, – patirtimi dalijosi „Keliautojas“.

DELFI komentatoriai ir skaitytojai teigė, kad norint apsisaugoti nuo nelaimių, reiktų nebijoti skelbti vairuojamų automobilių numerių svetainėse, kur ieškoma pakeleivių, kad šie jaustųsi saugiau.

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi: ar Jums teko vykti autostopu, naudotis socialiniuose tinkluose esančių grupių pagalba, norint į kitą Lietuvos galą nuvykti greičiau ar pigiau? Su kokiais vairuotojais ar pakeleiviais esate susidūrė? Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kelionė“. Patirtimi galite pasidalinti ir naudodamiesi nuoroda žemiau:


Komentarus rašykite prisiregistravę

DELFI ragina skaitytojus savo poziciją išsakyti komentaruose užsiregistravus ir nesislepiant po anonimiškumo skraiste.

Nors jūs vis dar galite komentuoti anonimiškai, registruotiems vartotojams siūlome daugiau privalumų:

Jūsų žinutė pasirodys kartu su Jūsų pasirinktu paveikslėliu ir vardu.

Prie registruoto vartotojo žinutės bus rodomas ID simbolis, kuris patvirtina, kad tai yra registruoto vartotojo vardas. Jūs taip pat galėsite keisti šiuos duomenis arba bet kada komentuoti anonimiškai.

Vartotojo paskyros gali būti tarpusavyje susiję. Galite komentuoti iš pasirinktos paskyros su norimu paveikslėliu ir vardu, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu būsite prisijungęs.

Prie Jūsų naujausių komentarų bus rodomas mini profilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)