Tai jis sakė antradienį atvykęs į Vieną dalyvauti paskutiniame derybų etape, likus šešioms dienoms iki nustatyto termino parengti galutinį susitarimą dėl Irano branduolinės programos.

„Susitarimas įmanomas“, - sakė J.Zarifas, kurį citavo Irano žiniasklaida.

„Jei dėl kitos pusės pernelyg didelių reikalavimų nepasieksime rezultato, pasaulis supras, kad Irano Islamo Respublika siekė sprendinio, kompromiso bei konstruktyvaus susitarimo ir kad ji neišsižadės savo teisių ir tautos didybės“, - pridūrė ministras.

D. Britanija: Iranas turi parodyti daugiau lankstumo 

Irano ir šešių įtakingiausių pasaulio valstybių susitarimas dėl Teherano branduolinės programos gali būti sudarytas iki nustatyto galutinio termino - lapkričio 24 dienos, tačiau šiitiška respublika turi parodyti daugiau lankstumo derybose, antradienį sakė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas.

„Manau, susitarimas gali būti sudarytas“, - sakė Ph.Hammondas po Londone įvykusio susitikimo su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry.

„Tačiau mes nesudarinėsime blogo susitarimo. Šios derybos yra itin sunkios ir Iranas turi parodyti daugiau lankstumo, kad mums pavyktų“, - sakė britų sekretorius.

Aukšto rango pareigūnai iš Irano ir vadinamosios P5+1 grupės, kurią sudaro Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Rusija, Jungtinės Valstijos ir Vokietija, šią savaitę Vienoje dalyvaus paskutiniame derybų dėl Teherano branduolinės programos etape.

Tikimasi, kad jiems pavyks parengti susitarimą, pagal kurį Iranui būtų atšauktos tarptautinės sankcijos, o jis mainais įsipareigotų apriboti savo branduolinę programą.