Ingredientai
Varškės sūris riebus
400
g
Miltai
2
stiklinės
Grietinė
2
šaukštai
Sviestas
120
g
Cukrus
3
šaukštai
Mielės
30
g
Kiaušiniai
4
vnt.
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Pienas
3
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Džemas
4
šaukštai
Aliejus virimui
500
ml
Cukraus pudra apibarstymui
2
šaukštai
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Mieles ištrinkite su šiltu pienu ir 1 šaukštu cukraus. Kai cukrus ištirps, sumaišykite su 3 šaukštais miltų ir palikite, kad pakiltų.
Varškės sūrį sutarkuokite. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi, likusiais 2 šaukštais cukraus ir druska. Sukrėskite grietinę, supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, sūrį ir išmaišykite. Supilkite pakilusias mieles, suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.
Iš tešlos formuokite rutuliukus, į vidų dėkite truputį džemo ir virkite gerai įkaitintame aliejuje. Kad aliejus nesispjaudytų, įmeskite nuluptos žalios bulvės gabaliuką. Spurgas pavartydami virkite, kol gražiai pagels. Išvirusias dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius ir apibarstykite cukraus pudra.
Skaniausios karštos.
Atsiliepimai