Ingredientai
Sūdytos silkės filė
500
g
Svogūnai
2
vnt.
Gvazdikėliai
3
vnt.
Juodieji pipirai
3
vnt.
Kvepiantys pipirai
3
vnt.
Lauro lapai
2
vnt.
Razinos
1
sauja
Baltas sausas vynas
1
stiklinė
Cinamono lazdelė
1
vnt.
Vanduo
120
ml
Cukrus
0.5
šaukštelio
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Silkės filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Puode užvirkite vandenį su cukrumi ir visais išvardintais prieskoniais. Puodą uždenkite ir marinatui užvirus, pavirkite dar 5 minutes.
2. Marinatą nukoškite, supilkite vyną ir dar kartą užvirkite. Nukelkite nuo viryklės ir suberkite nuplautas razinas. Palikite atvėsti.
3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedeliais ir nuplikykite verdančiu vandeniu.
4. Stiklainyje (arba kitame turimame inde) sluoksniuokite silkę ir svogūnus. Užpilkite ataušintu marinatu.
5. Uždenkite ir viską padėkite nakčiai į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
Skanaus!
Atsiliepimai