Ilgos kojos ir apvalių formų biustas – tai tik antraeiliai patrauklumo požymiai, tikina į šį klausimą labiau įsigilinę specialistai. Mokslininkų teigimu, vyrus stipriausiai veikia ne detalės, o tam tikra elgesio maniera.

1. Siluetas – pagrindų pagrindas

Profesorius D. Singhas iš Teksaso universiteto tvirtina, kad vyrus pirmiausia patraukia siluetas. Mokslininkas mano, kad būtent talija yra pati seksualiausia moters kūno vieta. Šią išvadą tyrėjas padarė išanalizavęs kelių amžių pasaulio literatūrą.

Įvairūs autoriai daugiau nei 300 tūkstančių kūrinių jį įtikino, kad ši moters kūno zona (o ne krūtinė, klubai ar sėdmenys atskirai) vertė stipriosios lyties atstovų širdis plakti stipriau jau daugybę amžių. Iš tikrųjų, vyras mato tik gundančias formas, kitų detalių jis nepastebi.

D. Singho kolegos iš Didžiosios Britanijos savo tyrimuose suteikia viltį idealiomis kūno linijomis pasigirti negalinčioms damoms – jie pataria „dirbti akimis“. Moterys, kurios žvelgia vyrams tiesiai į akis, jo smegenyse sujaudina tas pačias zonas, kaip ir gundanti figūra. Ši sritis atsakinga už džiaugsmo ir pasitenkinimo jausmus.

Tai patvirtino ir eksperimentai, kuriuose dalyvavo savanoriai. Įvairaus amžiaus ir socialinės padėties vyrai žiūrėjo moterų nuotraukas ir vertino jų grožį. Paaiškėjo, kad vyrams gražiausios pasirodė tos moterys, kurios nuotraukoje žvelgė tiesiai, taip sukurdamos kontakto iliuziją.

2. Grakštūs klubų judesiai

Niujorko universiteto mokslininkai tvirtina, kad ne pačios grakščiausios talijos savininkės gali lengviau sužavėti vyrus, jeigu eidamos grakščiai judins klubus. Judesių amplitudė turėtų būti maksimali. Norėdami patvirtinti savo teoriją, tyrėjai paprašė nepriklausomų ekspertų įvertinti gatve einančių moterų seksualumą. Geriausių vertinimų sulaukė tos dailiosios lyties atstovės, kurios stipriai siūbavo klubais. Išoriškai patrauklesnės, tačiau ramesnės eisenos moterys vyrams ypatingų emocijų nekėlė. Taigi, jeigu norite patikti vyrams, judinkite klubus!

3. Šypsena ir juokas

Magiška šypsenos galia žinoma jau seniai. Tačiau pasirodo, kad mūsų suvokimą veikia ne pati šypsena, o gauto dėmesio kiekis. Didžiosios Britanijos mokslininkai atliko didelio masto tyrimą su studentais, kuriems buvo rodomos besišypsančių moterų nuotraukos. Paaiškėjo, kad vyrams seksualiai patraukliausiomis atrodo tos moterys, kurioms, atsakydami į jų šypseną, šypsosi kiti vyrai.

Allanas Reyesas iš Stenfordo universiteto Kalifornijoje publikavo ataskaitą, kaip juokas veikia teigiamą žmogaus įvaizdį. Mokslininko teorija paprasta – moterį sugundyti galima sąmojingumu, o vyrą – juoku iš jo šmaikščių pastebėjimų. Vyrai teikia pirmenybę toms moterims, kurioms jie sąmojingi.

4. Klubų ir talijos santykis – tai, į ką vyras pirmiausia atkreipia dėmesį

Sėdmenys – ta kūno vieta, su kuria lyginant moters talija atrodo liekna ir patraukli. Ji įveikė ilgą evoliucijos kelia, tačiau, priešingai nei kitos kūno dalys, liko vienintele, kurią galima patobulinti ne chirurginiais, o natūraliais metodais.

Daktaras Dennisas Bramble'as iš Jutos valstijos universiteto pataria prisiminti mūsų tolimus protėvius beždžiones, kurių sėdmenų raumenys visiškai neišsivystę, dėl ko šie gyvūnai tikrai neatrodo patraukliai.
Nepamirškite, kad labiau apvalesnes formas suteikti gali bėgiojimas, ėjimas, plaukimas ir specialūs fiziniai pratimai. Jeigu dubuo ir jo raumenys gerai išsivystę, talija atrodys lieknesnė.

5. Silpnoji lytis – saldus narkotikas vyrams

Jau minėtas mokslininkas iš Kalifornijos A. Reyesas tvirtina, kad seksualinis patrauklumas, išreikštas atsakomąja šypsena, gundančiomis formomis ir užburiančiu žvilgsniu, priverčia sukrusti tą pačią smegenų zoną, kuri yra atsakinga už mūsų žalingus įpročius, tokius kaip piktnaudžiavimas alkoholiu ar azartiniais žaidimais. Išeitų, kad silpnoji lytis veikia vyrus tarsi narkotikas – žvilgsnis, eisena, šypsena – viskas, vyras sužavėtas ir pavergtas.

Mokslininkas šį procesą aiškina specialiu neuronų tinklu, kuris susiformavo tolimoje praeityje. Kitaip tariant, smegenys „moka“ suvokti grožį ir į jį reaguoti. Mūsų protėviams tokia momentinė reakcija padėdavo užmegzti kontaktą, rasti tinkamą partnerį – nurodydavo, kuris yra vaisingas ir sveikas, taigi, palengvindavo pasirinkimą.

Šiuolaikinius vyrus moters seksualinis patrauklumas veikia pasąmonės lygmenyje, tad žadina instinktus. Vyrai gali nežinoti, kad liekna talija byloja apie didesnį moteriško hormono estrogeno (jis mažina riebalų kaupimąsi) kiekį moters organizme, dėl ko jos siluetas primena smėlio laikrodį, veidas atrodo mielas, o pavidalas – seksualus. Vyrai gali to nežinoti, tačiau vis tiek į tai reaguos.

Taigi, jeigu norite patikti vyrams, dažniau šypsokitės, žiūrėkite jiems tiesiai į akis ir eidamos judinkite klubus.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)