Juodas murklys tikrai niekada nepalieka abejingų, visiškai nesvarbu, kur tokį pavyksta sutikti – gatvėje ar pas ką nors namuose. Vieniems jis sukelia baimę, kitiems – didžiulį susižavėjimą. Jau nuo seno juodi katinai siejami su magiškomis galiomis, tikima, jog toks gyvūnas į namus atneša meilę ir sėkmė namų šeimininkams, saugo juos nuo blogio ir negandų, netgi gydo bei apsaugo nuo įvairių ligų.

Juodos katės dėl savo grakštumo, vikrumo ir švelnaus blizgančio kailio dažnai prilyginamos panteroms. Taip pat kai kur teigiama, kad toks intensyvus juodas pigmentas lemia stiprų imunitetą ir atsparumą ligoms. Žinoma, prietarai taip ir liks prietarais, kiekvienas renkamės, tikėti jais ar ne. Šiuo metu mūsų organizacijoje naujų namų laukia daugybė juodų kačiukų ir katyčių – įvairaus amžiaus, įvairaus charakterio.

Kiekvienas iš jų turi savo istoriją, tačiau kiekvienas iš jų toks nepakartojamas ir ypatingas. Neturime savų patalpų, visi mūsų globotiniai gyvena pas laikinus globėjus namuose, tad apie kiekvieną kačiuką daugiausiai informacijos sužinosite, paskambinę nurodytais telefonais.

Kačiukai yra Vilniuje, tačiau, esant būtinybei, galima būtų ieškoti transporto ir į kitus miestus. Jeigu norite kažkuriam iš šių gyvūnų padovanoti namus, susisiekite. Pristatome kelis savo globotinius, bet tai toli gražu dar ne visi, kuriems ieškome ar greitu laiku ieškosime namų. Jeigu paskambinę sužinojote, jog kažkuris iš šių kačiukų jau padovanotas, pasiteiraukite, galbūt galėsime pasiūlyti panašų.

Visi kačiukai neturi parazitų, tvarkingai naudojasi kraiko dėžutėmis. Jiems šiuo metu 2-4 mėn. Pinsė – padykusi velniūkštė, kuriai galvoje vis sukasi mintis iškrėsti išdaigą. Vaikas kaip vaikas – linksma, žaisminga, judri. Nevengia kitų gyvūnų, moka pabūti rimta ir rami.

Pinčas – tikras išdykęs velniūkštis. Žiūri į jį ir negali sulaikyti šypsenos. Velniškai linksmas, žaismingas, judrus, bet neįkyrus.

Laris – drąsiausias broliukas – švelniai prisiglaudžia, prisispaudžia prie žmogaus, dar vis mokosi užmiršti visą siaubą, kurį patyrė gatvėje.

Jupi – dar šiek tiek nedrąsi maža katytė, kuriai reikia dėmesio, bendravimo ir žmogaus draugijos.

Tuki – mažytė, linksma, smalsi striukauodegė. Katytė turi žavingą, trumpą uodegytę ir labai miklias letenėles – visur nori dalyvauti ir būti mylimiausia.

Džiazu – juoda pūkutė, šiek tiek nedrąsi, bet labai miela, taip glaudžiasi, spaudžiasi paimta. Katytė dar visai jaunutė, 7 mėn. amžiaus.

Dėl Pinčo, Pinsės ir Džiazu skambinkite globėjai tel.nr. 8 650 90159. Dėl Lario, Jupi ir Tuki ar kitų katinėlių susisiekite su mumis. Mūsų kontaktai – tel. nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.