Dirbu mokytoja 10 metų. Praėjus šiam terminui pagal įstatymą turi kilti atlyginimas. Pakėlė jį man 18 litų.

Kai pradėjau dirbti, uždirbdavau tikrai daug, nes pamokų skaičius buvo didelis – apie 24 pamokas. Kadangi mokyklose mažėja mokinių skaičius, mažėja ir mano pamokų kiekis. Šiemet turiu tik 15 pamokų.

Tikrai galėčiau vesti tas 24, kurias turėjau, ir nesiskųsčiau, kad alga maža. Deja, šiuo metu „į rankas“ gaunu 1260 Lt. Esu vyr.mokytoja. Labai gaila, kad mūsų algos priklauso nuo turimų pamokų skaičiaus. Aš labai norėčiau turėti ir sąžiningai užsidirbti daugiau, bet taip nėra.

Papildomai galiu užsidirbti tik kaip korepetitorė, bet noriu savo laiką skirti ir savo vaikams. Mažėja mokinių ir klasių skaičius... Ministerijai ir savivaldybėms paranku suvaryti mokinius į klases po 28-30, bus mažiau klasių ir jie taip sutaupys. Tačiau nei mokytojams, nei mokiniams nuo tokio žmonių kiekio klasėje tikrai negeriau.

Jei aš bent po 1 min. skirčiau kiekvienam vaikui, tai būtų 30 min. O pamoka – tai tik 45. Labai liūdna, bet taip yra. Lietuvoje žmonių skaičius irgi sumažėjo, bet kažkodėl Seimo narių kiekio niekas nemažina, nors pagal Konstituciją jie renkami nuo žmonių skaičiaus.

Mokytojams mažinamas krūvis. O kur dingsta pinigai skirti mokinio krepšeliui, jei tų mokinių taip sumažėjo? Kyla toks klausimas, nes atlyginimų koeficientų vadovas pakelti negali, nes trūksta lėšų iš gaunamo mokinio krepšelio. Problemų apstu.... Ir dauguma jas mato, bet kam jas spręsti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokytojai, prašome Jūsų – papasakokit savo istoriją ir atskleiskit, kaip iš tiesų Lietuvoje gyvena jūsų profesijos atstovai!

Pasidalinkite savo patirtimi su kitais, patarkite ar pasiguoskite – laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mokytojas“. Mintimis taip pat galite dalintis ir žemiau: