„Gal mokomojo rašybos žodyno pavadinimas turėtų būti užrašytas taisyklingai? Kaip rašyti: „lietuvįu“ ar „lietuvių“? Kas galėtų patarti, kur rasti taisykles? Gal tame pačiame žodyne?

O kaip rašyti žodį „nuščiūti“ ar „nusčiūti“? Mokomajame žodyne nurodo, kad „nusčiūti“ (p. 247). Iš ko mokytis rašybos? Vienas vargas...“, – piktinosi jis.

Viršelis su klaida buvo rastas ir vienoje internetinėje parduotuvėje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į leidinio leidyklą „Šviesa“, kuri nurodė, kad anksčiau skundų dėl knygos viršelio nesulaukė:

„Dėkojame už pranešimą. Jūsų minimas leidinys su autoriais P. Kniūkšta ir A. Lyberiu leidžiamas nuo 1983 m. Pastarojo antanaujinto leidimo jau išėjo keturi leidimai (2012; 2009; 2008; 2007). Bendras išparduotas tiražas siekia 7 000 egz.

Iš vartotojų, įsigijusių šią knygą knygynuose, iki šiol nesame gavę signalų dėl klaidų viršeliuose. Mūsų palaikomose prekybos tinklapiuose viršeliai taip pat publikuojami be spaudos iškraipymų. Be to, kiekvieno tiražo signaliniai ezemplioriai prieš patenkant į prekybos vietas yra tikrinami.

Todėl būtų labai svarbu išsiaiškinti, kur pirkėjas įsigijo minėtą brokuotą prekę, nes tai gali būti nelegaliai į rinką patekę leidiniai. Dėl Jūsų nurodyto tinklapio su brokuotu viršeliu kreipsimės į tinklapio administratorių ir jų prekybos atstovus, iš kur tiekiamas šis leidinys, kuris beje ir pardavinėjamas labai aukšta kaina. Mūsų nustatytos kainos kur kas žemesnės.

Dėl rašybos atvejų, siūlytume Jūsų interesantui kreiptis tiesiogiai į leidinio autorius, nes lingvistai turi skirtingų istorinę rašybą aiškinančių hipotezių.

Todėl dėkojame Jums už signalą, lauksime patikslintos prekės įsigijimo vietos (tikslaus knygyno adreso) ir aiškinsimės, ar tai legalios prekės.“