Tarptautinėje konferencijoje dalyvauja Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Ūkio ministras Evaldas Gustas, Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas ekonomistas Raimondas Kuodis, daugelis kitų Lietuvos politikos ir ekonomikos žvaigždžių.

Į konferenciją užsiregistravo per 700 mokslo, verslo ir valdžios atstovų, laukiama pusšimčio svečių iš užsienio. Pagrindiniai pranešėjai – Europos Sąjungos (ES) mokslinių tyrimų, inovacijų ir mokslo reikalų komisaras Carlosas Moedas, Ilinojaus technologijų instituto (JAV) direktorius Davidas E. Bakeris ir KTU mokslo prorektorė prof. Asta Pundzienė.

Tarp konferencijoje dalyvaujančių verslo atstovų bus AB „Lietuvos paštas“ generalinė direktorė Lina Minderienė, UAB rizikos kapitalo įmonės „Practica Capital“ partneris Donatas Keras, italų aukštųjų technologijų įmonės „Gruppo FOS“ generalinis direktorius Matteo Pedrelli, UAB „Liuks farmacija“ prezidentas Zigmantas Dargevičius, „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas, kitų svarbių šalies ir tarptautinių įmonių vadovai, rašoma KTU pranešime spaudai.

KTU „Santakos“ slėnis – Silicio slėnio užuomazgos Kaune

Konferencijos proga bus atidarytas KTU Mokslo ir technologijų centras bei Technologinio verslo inkubatorius, „Santakos“ slėnio dalis. Iškilmingo KTU „Santakos“ slėnio atidarymo metu bus atvertos modernių mokslinių tyrimų laboratorijų ir įmonių durys. Visi norintieji turės galimybę iš arčiau susipažinti su tyrėjų ir jaunojo verslo atstovų veikla.

„Naujajame KTU „Santakos“ slėnio pastate sutelktas KTU mokslo potencialas, greta dirba ir verslas. Jau šiandien atliekami bendri tyrimai, vystomi užsakymai. „Santakos“ slėnis yra tarsi Kauno regiono Silicio slėnis, vienijantis Lietuvos sveikatos mokslų universitetą, Lietuvos energetikos institutą ir Kauno technologijos universitetą.“, – sako KTU mokslo prorektorė Asta Pundzienė.

KTU Mokslo ir technologijų centre bei Technologinio verslo inkubatoriuje sutelktas ypač perspektyvių – darniosios chemijos ir biofarmacijos, ateities energetikos ir mechatronikos, informacinių ir komunikacinių technologijų – sričių mokslo ir studijų potencialas, greta kurio kuriasi glaudžiai su mokslo institucijomis bendradarbiaujančios verslo įmonės.

KTU Mokslo ir technologijų centre bei Technologinio verslo inkubatoriuje įrengta apie 350 darbo vietų, sumontuotos įrangos vertė siekia beveik 89 mln. litų. Mokslinių tyrimų erdvės užima 9 tūkst. kv. m. plotą, 3,5 tūkst. kv. m. skirta verslui. Bendra projekto vertė siekia daugiau nei 150 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)