Dieną galima pradėti nuostabiais ritualais. Svarbiausia, kad jie mums suteiktų malonumo. Štai keli iš jų.

Greitukas

Tai puikus žadintuvas, kuris gerai išjudins kraują, išblaškys miegus, nurausvins skruostus ir privers dieną pradėti su šelmiška šypsena (net jei skubėdama į darbą atvirkščiai apsivilksite megztinį su iškirpte nugaroje, tai tik maža smulkmena, kuri tikrai nesugadins rytinio sekso poveikio).

Kontrastinis dušas

Tai toks virpulingas savo kūno čaižymas „šilta-šalta" principu. Regis, kažkur skaičiau, kad dantims nesveiki tokie deriniai, kaip ledai ir kava, tačiau kūnui kontrastas „šilta-šalta"  tik į naudą: padidėja raumenų tonusas, stangrinama oda, suaktyvinama kraujotaka ir, aišku, pakyla nuotaika. Kodėl? Kad sveikai pradedate dieną!

Nuotr. Shutterstock

Kava

O kol prausitės duše, dar maloni smulkmena  kad tas „gyvas žadintuvas" išvirtų jums gardžios ir kvapnios kavos... Mmm.

Nuotr. Shutterstock

Rytinė mankšta

Nors lengviau išgerti puodelį karštos kavos, bet aktyvi rytinė mankšta jus pažadins greičiau ir efektyviau. Vis daugiau tyrimų rezultatų rodo, kad mankšta padeda atsikratyti streso, pagerina mąstymo efektyvumą ir sustiprina gebėjimą susikaupti net ir praėjus 10 valandų nuo mankštos pabaigos, va!

Aktyvumo nauda

Jei manote, kad ryte nėra jėgų ir nuotaikos užsiimti mankšta, atminkite, kad ji tam ir skirta, kad praskaidrintų jūsų dieną ir aprūpintų organizmą energija. Kuo naudinga rytinė mankšta?

1. Fiziniai pratimai pagreitina kraujotaką, raumenys, raiščiai ir sausgyslės aprūpinamos maisto medžiagomis, padidėja bendras organizmo tonusas.

2. Dailina kūno linijas. Rytinės treniruotės taip pat gali padėti padailinti kūno linijas: atsikratyti svorio ar sutrukdyti riebalų augimui. Šiuo laiku būname ne daug pavalgę, todėl kūnas riebalus gali panaudoti energijai.

3. Teigiamas poveikis. Pirma, rytinė mankšta padeda atsibusti, teigiamai „pakrauna" organizmą ir suteikia žvalumo. Antra, fizinis aktyvumas pagerina figūrą  įtempia raumenis, padeda atsikratyti glebumo, mažina celiulitą bei poodinį riebalų sluoksnį. Ir trečia, rytiniai užsiėmimai pagerina moters sveikatą, taip pat padeda pašalinti toksinus ir šlakus iš organizmo, pagreitina kraujo apytaką, pagerina širdies kraujagyslių sistemos, nervų sistemos bei judėjimo aparato veiklą.

Nuotr. Shutterstock

Planuokite dieną nuo ankstyvo ryto

Suplanuokite savo dienotvarkę ir skirkite šiek tiek laiko sportui. Jungtinėse Amerikos Valstijose atliktos apklausos duomenys parodė, kad 90% reguliariai sportuojančių žmonių mankštą atlieka ryte, prieš darbą. Pasirinkę rytinę mankštą, popietę galėsite praleisti savo malonumui, užsiimdami mėgstama veikla, o kūnas bus sveikas ir pailsėjęs. 

Mokslinių tyrimų rezultatai rodo, kad rytinė mankšta paruošia kūną būsimos dienos iššūkiams ir tuo pat metu padeda tolygiai išnaudoti energiją ruošiantis vakaro poilsiui.

Nuotr. Shutterstock