Miestas garsėja žvejais, kurie drugelio formos tinklais gaudo sykus, vietinių vadinamus „pescado blanco“. Šios žuvys yra neatsiejama vietos virtuvės dalis.
Dar ši vieta garsėja 40 metrų aukščio Jose Marios Moreloso – Meksikos nepriklausomybės didvyrio – skulptūra, stovinčia tiksliai salos viduryje, kuris tuo pačiu yra ir aukščiausias jos taškas. Nuo centro į visas puses žemės paviršius tolygiai leidžiasi iki vandens lygio.
Palei krantą išsirikiavę pakankamai arti vienas kito stovintys namai.
Pagrindinis salos gyventojų užsiėmimas – žvejyba, nors kadaise pagrindiniu vietos žvejų įrankiu buvę drugelio formos tinklai dabar dažniausiai ištraukiami tik prieš fotografų objektyvus.
Dabar saloje gyvena vien tik taraskanų indėnai, kurie visiškai priklauso nuo turizmo. Vietinė bendruomenė išsaugojo didžiąją savo kostiumų autentiškumo dalį, taip pat Mirusiųjų dienos vigiliją – ceremoniją, kai žvejai pasirodo su savo drugelio formos tinklais ir žvakių nušviestomis valtimis.
Įspūdingoji Jose Marios Moreloso statula buvo pastatyta 1933 metais. Lankytojai monumento viduje įrengtais spiraliniais laiptais gali užlipti iki pat jo viršaus.
Ant interjero sienų Ramono Alba de la Canalo ir kitų garsių Meksikos freskų tapybos meistrų darbuose vaizduojamas Jose Marios Moreloso gyvenimas. Užlipus į viršų, pro milžiniškame Jose Marios Moreloso kumštyje esančias angas galima išvysti įspūdingą salos, ją supančio ežero ir visų apylinkių panoramą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją